I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Nikoli Stanišiću je potrebna naša pomoć – leukemija se iz krvi premestila na kožu

Nakon hemoterapije i transplantacije matičnih ćelija u Nemačkoj, dvadesettrogodišnji Nikola Stanišić koji boluje od akutne limfoblastne leukemije, i dalje vodi bitku za život. U vreme kada je bolest dijagnostikovana, Nikolina porodica suočila se sa činjenicom da lečenje protiv tako agresivnog oblika leukemije u Srbiji nije moguće, te da je jedini spas u klinici u Flensburgu.

U prikupljanje sredstava uključila se cela Srbija. Nikola je ubrzo otputovao u Nemačku i tu počinje prava borba. Sa prvim ozbiljnim problemom suočio se već nakon prve hemoterapije, kada se 70 procenata vratilo u krv. Usledila je nova tura hemoterapije uz ideju da se što pre pristupi transplataciji ćelijama donora, što je ubrzo i urađeno. Nikola je nakon mesec i po dana završio sa osnovnim lečenjem. Njegov organizam je uspešno prihvatio donirane matične ćelije. U to vreme već je previše iscrpljen terapijama i transplatacijom, pa su nastale komplikacije u vidu GVHD sa crevima, zatim teška upala pluća koja je praktično trajala dva meseca sa manjim ili većim oscilacijama.

Početkom ove godine, Nikola je pored svega navedenog imao i težak grip, kao i Citomegalovirus koji prati takva lečenja. Konačno, poslednji rezultat je pokazao da se leukemija iz krvi premestila na kožu.

I Taxi Zrenjanin

– Pored svega što nam se izdogađalo, sada nam treba najviše podrške i snage. Ovo je konačna, finalna bitka koju Nikola mora dobiti. Uzdamo se u limfocite, i polažemo nadu da će Nikolino telo pobediti ostatak bolesti. Išli smo težim putem, sve komplikacije koje su mogle, dogodile su se. Trenutna faza je leukemija kože hlorom, koja preti da se vrati u koštanu srž. Imamo zračenje izraslina na koži četiri nedelje, i molimo Boga da se u ovom periodu ne vrati, kako bi Nikola primio limfocite donora, da oni pobede bolest. Lekari kažu da će to biti kraj muka. Novca je nažalost nestalo, ali nam on ne sme biti prepreka u izlečenju našeg sina, moramo pobediti… Zato još jednom šaljemo apel za pomoć svim ljudima dobre volje i dobrog srca.“ rekla je majka Tatjana Stanišić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Za Nikolu

POŠALJITE SMS sadržine „366“ na 3030, i podelite na društvenim mrežama

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh