I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Neregistrovani prevoznici odvoze zaradu

Doskora se na takozvane divlje taksiste žalilo samo zrenjaninsko preduzeće za prevoz putnika “Net bus”, tvrdeći da njihovim nelegalnim delovanjem ozbiljno ugrožavaju rad ove firme, a sada su protiv njih ustali i legalni taksi prevoznici, piše novosadski „Dnevnik“.

TAXI2

“Net busu” glavobolje zadaju neregistrovani taksisti koji, po ceni autobuske karte, saobraćaju na relacijama prema Novom Sadu i Beogradu, ali i ka selima na području srednjeg Banata, dok taksi prevoznicima posao kvare kolege koje, ili nemaju dozvolu za rad, a preuzimaju putnike, ili voze po nižim cenama od onih, koje je odredila lokalna samouprava.

Samostalni sindikat taksista zato je pozvao gradsku vlast da se odlučno suprostavi divljim taksistima, napominjući da su nadležne službe do sada tolerisale njihovo neregularno ponašanje. Sindikat upozorava da legalni taksi prevoznici zbog toga trpe ogromnu štetu, što utiče na to da ne mogu da ispune svoje obaveze prema državi.

PerSu marketi

– Naročito nam smeta nelojalna konkurencija koja vozi ispod minimalne ekonomske cene, utvrđene gradskom odlukom, jer se na taj način potpuno obesmišljava ovaj posao i direktno ide na štetu kvaliteta usluga koje pružamo – podvlači poverenik Samostalnog sindikata Dejan Janku i ističe da je neprihvatljivo da je za neke obaveza da imaju taksi tablice, dok za druge nije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Iz lokalne samouprave, s druge strane, poručuju da su odlučni u nameri da zavedu red. Načelnik Odeljenja komunalne policije, inspekcijsko – nadzornih poslova i vanrednih situacija Igor Virijević veli da se, što se tiče divljih taksista, sprovodi akcija zajedno sa kriminalističkom i saobraćajnom policijom.

– Dobra vest je i to da je jedan pokrajinski saobraćajni inspektor tražio da učestvuje u akciji i da će kontrola taksi vozila i vozača biti pojačana u narednom periodu – kaže Virijević. – Nova i preciznija odluka o taksi prevozu je u pripremi i trebalo bi da bude usvojena u roku od mesec – dva dana. Ona će da sadrži desetak novih i konkretnijih stavki, a svakako će biti preciznija u tome što će inspekciju povezati sa Prekršajnim sudom, što znači da taksisti koji imaju dug prema sudu, a nisu ga izmirili, neće moći da prevoze putnike.

Odluka će, takođe, obavezati svakog registrovanog taksistu da na svom vozilu ima taksi saobraćajne tablice, ali imaće vremena do kraja ove godine da ih zameni. To znači da se od januara 2014. godine neće tolerisati stare tablice bez taksi oznaka.

SPAS U TAKSIRANJU

Broj divljh i legalnih taksista u Zrenjaninu drastično je porastao u poslednjih nekoliko godina. Propast mnogih ovdašnjh preduzeća uslovio je otpuštanje radnika a mnogi od njih su, da bi mogli preživeti, odlučili da sednu za volan i započnu taksiranje. Mada je većina njih u istoj nezavidnoj situaciji, često se događaju međusobne svađe, a bilo je slučajeva i da su se fizički sukobljavali.

Izvor : Dnevnik     Autor : Ž. Balaban

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh