I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nemanja Marić nosilac Časnog krsta u Zrenjaninu -plivanje i u Kleku, Žitištu, Sečnju i Farkaždinu (VIDEO)

Tradicionalno Bogojavljensko plivanje za krst Časni 12. put po obnavljanju ove tradicije nakon Drugog Svetskog rata, održano je na jezeru u centru Zrenjanina kod Kulturnog centra.

Čast da postane nosilac velikog Časnog krsta pripala je Nemanji Mariću iz Zrenjanina inače plivaču Proletera. 

Njemu su osim časnih otaca na uspehu čestitali članovi najuže familije koji su uz 2000 prisutnih bodrili ove hrabre ljude.

I Taxi Zrenjanin

Pored Zrenjaninanaca plivali su i učesnici  iz Farkaždina, Tomaševca, Ečke, Taraša, Žablja, Banatskog Despotovca, Pančeva, Novog Sada i Novog Miloševa.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Za Časni krst ove godine plivalo je njih 39 i to:  Tatjana Rešković, Srđan Bajkić, Stevan Zorić i Nebojša Tuba iz Farkaždina, Aleksandar Anović iz Tomaševca, Marko Tuba iz Ečke, Bojan Marinkov i Savica Marinkov iz Taraša, Nedeljko Perić iz Žablja, Slobodan Pivač, Jovan Mijatović, Predrag Mijatović i Petar Pisarić iz Banatskog Despotovca, Živan Stopulj iz Pančeva, Nikola Cvetićanin iz Novog Sada, Branislav Popov i Nenad Veskov iz Novog Miloševa. Dušan Ludoški, Miloš Medarević, Borislav Đogo, Ivan Cucić, Petar Marioncu, Goran Jelić, Nikola Đorđević, Marko Knežević, Mlađen Babić, Stefan Stjepanović, Nikola Gećin, Nemanja Marić, Nemanja Živkov, Danijel Kostić, Aleksandar Anđelić, Nenad Živanov, Darko Santovac, Milan Milojević, Vladimir Petković, Lazar Ulemek, Nenad Momirski i David Bartole.

Nakon plivanja održana je i konferencija za medije na kojoj su se u ime organizatora obratili: Goran Marinković – direktor Kulturnog centra, Čedomir Janjić – gradonačelnik, Jerej Veselin Vlalški  – starešina hrama Svetog Arhangela Mihaila, Saša Santovac – zamenik gradonačelnika i kum manifestacije kao i Nemanja Marić koji je prvi doplivao do časnog krsta.

 

Miloš Pavlović prvi do krsta u Kleku

U Sečnju za krst plivalo njih 12

 

Za Časnim krstom plivalo se i u Farkaždinu

Do Časnog krsta u Farkaždinu prvi je doplivao Dejan Milenković.

Plivanje za Časni krst u Žitištu

Nosilac Časnog krsta u Žitištu je Milan Mijatović.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh