I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nemačkom investitoru i humanitarcu uručena Nagrada grada Zrenjanina

Nemačkom investitoru, Rudolfu Valteru, danas je u Gradskoj kući uručena Nagrada grada Zrenjanina koja mu je pripala na osnovu velikih investicionih ulaganja u našu sredinu i brojnih humanitarnih akcija.
Neposredno po uručenju priznanja od strane gradonačelnika  Ivana Bošnjaka i predsednika Skupštine grada Radovana Bulajića, Valter je saopštio da u sklopu ove posete našem gradu želi da uputi donaciju od 50.000 dinara deci sa posebnim potrebama. Prema njegovim rečima, humanitarni rad je ono što ga u životu najviše ispunjava.

Nagrada Rudolf Valter

– „Prvi kontakt sa Zrenjaninom ostvario sam 2003. godine sa tadašnjim gradonačelnikom, a dve godine kasnije izgradio sam prvu halu u industrijskoj zoni „Bagljaš Aerodrom“. Imali smo sreću da su kapaciteti hale odgovarali potrebama kompanije „Drekslmajer“ koja je u nju uselila svoje pogone. Najveća radost u celom procesu jeste što smo zajedničkim snagama uspeli da zaposlimo veliki broj ljudi, koji su do tada sedeli kod kuće. Ukoliko u budućnosti Grad bude našao sigurnog i stabilnog investitora kojem će biti potrebna hala za rad – spremni smo da uđemo u tu investiciju“, rekao je 90-to godišnji investitor.
Njegovo ulaganje u Zrenjanin je kaže – slučajno, ali kaže da su dobri uslovi za investiranje odigrali važnu ulogu zbog kojih danas poseduje 63 hektara zemljišta u slobodnoj zoni, a na kojem su izgrađene dve hale.
Gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak istakao je značajan doprinos ulaganja ovog stranog privrednika i humanitarca za naš grad i građane. On je rekao da će pomoć od 50.000 dinara biti usmerena Osnovnoj i srednjoj školi „9.maj“ kojoj su provalnici nedavno pričinili značajnu materijalnu štetu.
Ovaj investitor ponat je i po vlasništvu trgovinskog lanca „Lurdi“ koji posluje i u našem gradu, a javnost ga je upamtila po 1000 novogodišnjih paketića koji su pre manje od mesec dana podeljeni u Kulturnom centru, deci iz ugroženih porodica. Njegova humanost poznata je i u svetu po brojnim akcijama među kojima je i izgradnja šest dečijih sela.

  Rudolf Valter
Valteru je nagrada uručena naknadno, zbog odustva u vreme svečane dodele, a osim priznanja, u znak zahvalnosti, od grada je dobio i tortu što ga je kao gest posebno iznenadilo.  

PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh