I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Savet Srednjobanatskog upravnog okruga: Nema registrovanih slučajeva Afričke kuge svinja

Na prvoj sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga u 2019. godini razgovaralo se o predstojećim javnim pozivima Nacionalne službe za zapošljavanje, realizaciji vladinog projekta „Ažuriranje adresnog registra” i situaciji u vezi Afričke kuge svinja.

Sednicu je održala načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, a prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala u Zrenjaninu, Tatjana Mijatović, kao i predsednici opština Žitište, Sečanj, Novi Bečej i Nova Crnja.

Direktorka NSZ – Filijale u Zrenjaninu Tatjana Mijatović, informisala je prisutne članove Saveta o javnim pozivima za zapošljavanje koje će ova služba raspisati do kraja februara i saopštila podatak da u Srednjobanatskom okrugu ima trenutno 10.400, a u gradu 4.700 nezaposlenih.

PerSu marketi

– Planiramo da javne pozive ispromovišemo u svim opštinama Srednjobanatskog okruga, odnosno da dođemo do svakog poslodavca koji nije do sada koristio naše mere. Iz tog razloga smo se danas sastali da napravimo plan kako ćemo ove mere promovisati, a u toku je podnošenje zahteva lokalnih samouprava za sufinansiranje – rekla je Tatjana Mijatović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Druga tema sednice Saveta odnosila se na aktuelnu situacija u vezi opasnosti od širenja Afričke kuge svinja i merama koje su preduzete i koje će se još preduzimati na polju otkrivanja, sprečavanja i suzbijanja ove zarazne i neizlečive bolesti svinja na teritoriji lokalnih samouprava u Okrugu.

Snežana Vučurević

Snežana Vučurević

– S obzirom na to da je ova bolest proširena na teritoriji Rumunije, da je zahvatila temišvarsku regiju i približila se granici, pojavila se mogućnost da se pojavi i u našoj zemlji. Ministarstvo poljoprivrede je 1. februara izdalo naredbu o preduzimanju preventivnih mera za sprečavanje, praćenje i iskorenjavanje ove zarazne bolesti. Što se tiče Srednjobanatskog upravnog okruga, za sada nema registrovanih slučajeva ove bolesti. Mere za sprečavanje su na visokom nivou, a sve veterinarske  inspekcije, stanice u svim naseljenim mestima, pa i lovačka društva su na terenu i prate sprovođenje naloženih mera. Priprema je odrađena veoma dobro, a to da li će se zaraza pojaviti nije moguće predvideti. Važno je istaći da virus nije opasan za ljude i druge životinje – izjavila je Snežana Vučurević.

Na kraju sednice, razmatrana je tema vezana za implementaciju Projekta Vlade Republike Srbije „Ažuriranje adresnog registra” koji se odnosi na to da sve ulice dobiju ime, a svaka kuća broj.

– Republički geodetski zavod je izradio elaborate uličnog sistema, a sve lokalne samouprave iz našeg okruga su ih preuzele. Jedna od faza je usklađivanje elaborata sa katastrom, zatim dodeljivanje naziva ulicama i dodeljivanje brojeva. Ovaj projekat je veoma važan zbog uvođenja u baze podataka svih stanovnika, ali i privrednih subjekata – zaključila je Snežana Vučurević.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh