I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nekadašnja Medicinska škola uskoro će postati Dom za učenice srednjih škola

Radovi na obnavljanju i rekonstrukciji zgrade nekadašnje Medicinske škole sprovode se u punom obimu i teku prema prvobitnim planovima.

Trenutno su postavljene skele za rekonstrukciju spoljnih zidova.

I Taxi Zrenjanin

Prema nedavnim rečima zrenjaninskog biskupa, dr Ladislava Nemeta (Német László), nakon završetka radova u zgradi će nalaziti mađarsko Kulturno-umetničko društvo „Petefi” i prostorije Doma za učenice srednjih škola, koje će svoje školovanje pohađati na mađarskom jeziku.

– Pripremni radovi na obnavljanju i rekonstrukciji prostorija su, uz nadzor i pomoć  Zavoda za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin, počeli tokom 2016. godine. Izgled zgrade, koja gleda na Gradsku kuću neće biti menjan. Najveći deo posla biće urađen u dvorištu. Pored rekonstrukcije zida, koji gleda ka jezeru, u prolazu između kapele sestara i zgrade nekadašnje Medicinske škole biće ugrađen lift, dok će u dvorištu biti izgrađena mala pozorišna scena, takozvana letnja pozornica – rekaoje biskup prošle godine za naš portal.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U samoj zgradi će se nalaziti sala kapaciteta od 85 do 90 mesta i sa svim pratećim prostorijama, koje će koristiti MKUD „Petefi”, kao i 60 mesta sa vlastitim kuhinjama za učenice doma. Objekat će se zvanično zvati „Zgrada za stanovanje zajednice i kulturno-umetničku delatnost”.

Radovi, koje finansira Vlada Mađarske i čija vrednost iznosi oko 2 miliona evra, trebalo bi da budu  završeni do avgusta 2018. godine.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh