I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

„Neizgovorene misli“ – mladi kroz anketu rekli da se plaše budućnosti

U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” večeras od 20.30h premijerno će biti izvedena predstava koju su kao partneri na međunarodnom projektu „Neizgovorene misli”, zajednički pripremili CEKOM iz Zrenjanina, DIS teatar mladih iz Banja Luke, Pozorišna omladina iz Skoplja i MTM – Mostarski teatar mladih iz Mostara.

Projekat se realizuje uz podršku Fondacije „RYCO“, sa ciljem da on doprinese boljoj komunikaciji među mladim ljudima različitih etničkih grupa, podstičući njihovu kreativnost i razvijajući estetske kriterijume.

Predstava je deo Festivala savremenog umetničkog stvaralaštva mladih „Novi prostori“.

PerSu marketi

Predstavnici Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju (CEKOM) iz Zrenjanina izjavili su na današnjoj konferenciji da su njihovi članovi od samog početka veoma posvećeni radu unutar ovog projekta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Veliki broj mladih iz naše organizacije učestvovao je u prvoj fazi projekta, koje je podrazumevalo istraživanje i intervjuisanje svojih vršnjaka i starijih lica sa teritorije Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije kako bi zajedno uporedili razmišljanje omladine i starije generacije pri pitanju rešavanja istih problema. Pripremajući se za realizaciju ove predstave, svakodnevno smo se bavili predrasudama i stereotipima  sa ciljem da pokušamop da prevaziđemo govor mržnje koji je danas, nažalost, još uvek prisutan, rekla je Smiljana Tucakov iz Cekoma.

Govoreći o pitanjima koja su bila postavljena mladima, dramaturg predstave Ognjen Bogdanović iz Banja Luke osvrnuo se na pitanje – „Koji su strahovi mladih?“, iz razloga što su skoro svi anketirani odgovorili da se plaše svoje budućnosti.

-Upravo su ti odgovori ostavili veliki utisak na organizatore ovog projekta, jer ako se mladi, koji bi trebalo da menjaju svet, boje svoje budućnosti, kako će se onda stariji od njih nositi sa svim nadolazećim preprekama? – upitao je na kraju Bogdanović.

Dobrodošlicu i uspešnu predstavu gostima i domaćinima, u ime lokalne samouprave, poželeo je pomoćnik gradonačelnika, Duško Radišić.

Ulaz na večerašnji događaj je besplatan.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh