I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Negovane noge u službi estetike i zdravlja

U kozmetičkom salonu Danijela IN tokom letnjeg  perioda najviše se traže usluge depilacije, pedikira i manikira što je razumljivo s obzirom da toplo vreme zahteva kratku odeću, otvorenu obuću a ukoliko neko želi vrhunski efekat, potrebno je angažovanje profesionalnog tima.

Pedikir nogu jeste posebna vrsta tretmana koja, ako se radi adekvatno i temeljno, iziskuje dosta truda. Stopala trpe pritisak cele težine tela u toku dana a osim toga visoke potpetice kod žena izazivaju dodatne tegobe. Zato je pristup pedikiru izuzetno važan, a prema rečima vlasnice salona, Danijele Ivkov, ne treba zaboraviti da bakterije i gljivice koje se skupljaju na tom delu tela često mogu biti uzrok kožnih bolesti i da ljudi često najmanje pažnje posvećuju održavanju higijene stopala. Ivkov kaže da tretman pedikira u ovom salonu počinje opuštanjem stopala u kupki od morske soli i lavande kako bi se koža pripremila za skidanje naslaga kože, najčešće na petama a neretko i na prednjem delu stopala.

– Nakon temeljnog pilinga a zatim i uklanjanja zadebljale kože koja se skida sve do zdravog, mekog sloja, stopala tretiramo umirujućim gelovima koji imaju rashlađujući efekat a nanosimo i kreme za duboku regeneraciju kože. Takvo stanje kože  potrebno je redovno održavati ovakvim tretmanima na svake 2-3 nedelje. Nošenje obuće sa visokim štiklama ubzava stvaranje zadebljalih peta što nije ni estetski dobro a ni zdravstveno jer svaka deformacija kože pogoduje zadržavanju nečistoća – kaže Danijela.

Sređivanjem kože stopala neophodno je srediti i ploče noktiju na nogama koje isto zahtevaju pažnju naročito kod nošenja obuće s uskim vrhom. Tada se stvara sklonost ka zanokticama i urastanjima ivica noktiju u kožu, zbog čega je potrebno održavati optimalnu dužinu i pravilan oblik. U salonu Danijela IN, nakon obrađene ploče nokta, preporučuju najraznovrsnije boje lakova koje će privući pažnju na modelima obuće s otvorenim prstima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin


Ovako negovana stopala biće zahvalna najviše onim osobama koji veći deo dana ili radnog vremena provode stojeći, a svakako će pogodovati svima koji redovno vode računa o higijeni, zdravlju i izgledu.

Veliki problem u letnjim mesecima izaziva i znojenje, tačnije zadržavanje znoja na dlačicama zbog čega u salonu preporučuju kompletnu depilaciju nogu, ruku, prepona, stomaka, nausnica.

– Depilacija hladnim ili toplim voskom razlikuje se samo u tehnici ali daje iste rezultate i predstavlja stvar izbora naših klijenata. Jednako je zastupljen procenat obe tehnike i prednost ove metode jeste efekat glatke kože koji traje i po tri nedelje. Za to vreme koža je meka, sa nje se lako uklanja znoj i ne iritira se svakodnevnim uklanjanjem dlačica kao što se to radi brijačima. Izuzetno veliku pažnju posvećujemo higijeni, naročito kod depilacije prepona kod žena, kada koristimo specijalan donji veš za jednokratnu upotrebu – kaže Danijela.

Pedikir stopala, manikir noktiju i depilacija celih nogu uvek su recept za izgled koji ne može da prođe neopaženo, i to je ono što je tokom cele godine važno, ali je tokom leta, kako u ovom salonu kažu, naročito IN !


Ulica Save Tekelije 42, lokal 4. Radno vreme : radnim danima od 9-20h i subotom od 8- 19h.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh