I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Nastavnici Smiljani Novakov iz Orlovata prva nagrada konkursa „Digitalni čas“

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelilo je diplome nagrađenim nastavnicima osnovnih škola na konkursu „Digitalni čas“. Nagrađen je 51 nastavnik.

Konkurs se sprovodi osmi put, a cilj je podsticanje na što masovnije korišćenje informacionih tehnologija u nastavi. Prijavljeno je 255 radova, od kojih je 163 ispunilo uslove konkursa, a 51 rad odabran za nagradu u oblasti matematike, računarstva, informatike i tehničkog obrazovanja, društvenih nauka, umetnosti i sporta, i u oblasti prirodnih nauka.

 

Fordomanija

Prvu nagradu za projekat „Budi u toku sa prirodom i tehnologijom“ dobila je nastavnica informatike Smiljana Novakov, koja radi u Osnovnoj školi „Uroš Predić“ u Orlovatu.

 – Čitavo gradivo šestog razreda realizovano je kroz ovaj projekat. Zajedno sa đacima postigli smo  da rodno mesto Uroša Predića postane vidljivije tako što smo crkvu u selu koju je oslikao Predić stavili su na platformu, a isto tako i i zanimljivosti iz njegovog života – kaže nastavnica Novakov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nastavnici koji su osvojili prvu nagradu nagrađeni su sa 70.000 dinara, za drugu nagradu dobili su po 50.000 dinara, a za treću 30.000 dinara.

Nagrade je nastavnicima uručila Tatjana Matić, državna sekretarka ministarstrva trgovine, turizma i telekomunikačija koja je istakla značajnu ulogu nastavnika da podstiču učenike da koriste digitalne tehnologije za učenje i školske zadatke, a ne samo za zabavu.

„Sa tim ciljem je i pokrenut konkurs Digitalni čas“ – da podstaknemo nastavnike da uključe digitalne alate u nastavu, da pokažu deci da računari i pametni telefoni ne služe samo za igru, već da mogu da im olakšaju učenje i učine ga zanimljivijim“, naglasila je Matić. Ona je ukazala da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, pruža podršku nastavnicima i kroz jačanje digitalne infrastrukture u školama, zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sprovodimo kapitalni projekat „Povezane škole“.

Procene su da će čak 65% školske dece koja sada idu u školu obavljati poslove u budućnosti koji sada ne postoje i zbog toga je važno da budu pripremljeni za novo doba, i socijalno i profesionalno. Sa druge strane, istraživanja pokazuju da 40% naših učenika ne koristi internet za školske zadatke.

 Sve škole u Srbiji povezane su na Akademsku mrežu Srbije, a u toku je izgradnja lokalne mreže koja će omogućiti digitalne učionice, i uopšte digitalizaciju celokupnog nastavnog procesa, uključujuci i e-dnevnike, koji su već uvedeni u veliki broj škola.

 

izvor: Tanjug

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh