I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nastavak zamene starih kontejnera novim

Nova tura metalnih kontejnera stigla je ovih dana na adresu JKP „Čistoća i zelenilo“, a uskoro će biti postavljeni na onim lokacijama gde je potreba za istim najneophodnija.

Kontejneri su zapremine 1,1 kubika, izrađeni su od pocinkovanog lima i otporni su na visoke temperature, kažu u „Čistoći i zelenilu“.

– U martu smo jedan broj pohabanih kontejnera u centru grada, odnosno plavoj zoni, zamenili novim. Prošle godine, 100 novih metalnih kontejnera postavili smo u Ulici Laze Kostića, naselju 4. juli, u mesnim zajednicama „Sonja Marinković“ i „Veljko Vlahović“, u Ulici vojvode Petra Bojovića i na drugim lokacijama u gradu, navode u tom preduzeću.

I Taxi Zrenjanin

Novi kntejneri svakako nisu preduslov da higijena u njima i oko njih bude na višem nivou, već ona zavisi i od kulture građana. Sa porastom visokih temperatura svake godine raste i nemar koji jedan broj građana ostavlja za sobom. Socijalno ugroženi sugrađani koji pretražuju kontejnere takođe za sobom znaju da ostave rasute otpatke, kese, kartone, plastične flaše.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nemar se naročito ogleda u odlaganju kvarljivih namirnica, ali često i odlaganju kabastog otpada koji nije namenjen klasičnim kontejnerima već onim velike zapremine koji se dva puta godišnje postavljaju u svim gradskim naseljima.

Kako je prošle godine izgledao prostor oko kontejnerima u pojedinim naseljima pogledajte OVDE

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh