I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Nastavak akcije trajnog obeležavanja vlasničkih pasa

Zbog velikog interesovanja za trajno obeležavanje i prvu vakcinaciju pasa, Grad Zrenjanin i JKP „Čistoća i zelenilo“  u saradnji sa Društvom za zaštitu životinja i prirode – Đurđevo organizuju i drugu akciju koja počinje 2.aprila.

Za razliku od prošlog puta, kada su krajem godine vlasnici mogli potpuno besplatno da čipuju i vakcinišu svoje ljubimce i time ispune svoju zakonsku obavezu, ovoga puta će trebati da plate 600 dinara. Priliku da se to uradi biće pružena u desetak veterinarskih ambulanti a predviđeno je da i ovaj put, kao i prethodni, akcijom bude obuhvaćeno 1500 ljubimaca.

Predstavnici veterinarskih ambulanti iz Zrenjanina i nekoliko sela iz okoline potpisali su u gradskoj kući ugovor kojim su se obavezali da će izvršiti čipovanje i vakcinaciju -Veterina Dimić, Ultimat Vet, Pega, Pega – Taurus, Mihailo-Vet, Veterinar, Pan veterina, Gomba-vet, Vetra-vet, i Braća Bošnjak Divet.

– Slažem se sa tim da treba uraditi ovaj posao, samo problem predstavlja selekcija i kako objasniti ljudima koji su ranije ovu uslugu plaćali skuplje – da sad to mnogo manje košta i da je broj ograničen, rekao je prilikom potpisivanja ugovora Vladimir Paunović, veterinar iz Perleza. On dodaje i da je veliki problem prave oni koji odbijaju da ispune zakonske obaveze prema svojim ljubimcima zbog čega ih sakrivaju kada treba da ih vakcinišu kako ne bi platili. Paunović kaže jš i da on I njegove kolege imaju veći problem s besnim mačkama nego psima. Broj vakcinacija varira u zavisnosti od uslova, kaže ovaj vetrinar – Kada je vakcinacija protiv besnila bila besplatna jedne godine vakcinisao sam 3000 ljubimaca na svojoj teritoriji, dok je već naredne godine taj broj pao na 1200, jer se usluga plaćala.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Fordomanija

Redovna cena vakcinacije i čipovanja iznosi 1200 dinara, a zakonske kazne za neizvršenje kreću se od 5000 do 50000 dinara, međutim i pored velikog broja prijava veterinarskoj inspekciji, još uvek ne postoje instrumenti za kažnjavanje nesavesnih vlasnika.

Tekst i fotografije : Maja Pandurov

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh