I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nastava „Tamo amo po Banatu“ iz ugla učiteljica iz Ečke, Elemira i Zrenjanina

Da sticanje novih znanja kroz nastavu u školama ili učenje kod kuće ne mora da bude suvoparno predavanje i pasivno slušanje, mukotrpno “bubanje” koje izaziva stres i kod dece i kod roditelja, potvrdjuju primeri prosvetnih radnika koji u obrazovnom sistemu, još uvek, na žalost predstavljaju izuzetak, a ne pravilo. Roditelji osnovaca dobro znaju sa koliko strpljenja moraju da se naoružaju ne bi li njihov mališan uspešno savladao lekciju o vrstama saobraćaja, a da nikada nije video prugu. Kako ipak  može lakše i lepše, kazuje nam ova nesvakidašnja priča iz naših škola.

Učiteljice Jelica Ilić, Amira Lukić, Nataša Nenin i Daliborka Putić, ove godine su Dan učitelja obeležile sa svojim đacima u Elemiru. U okviru zajednički planirane projektne nastave “Tamo amo po Banatu”, na poludnevnom izletu u Elemiru, deca su imala priliku da posete seoska domaćinstva Mihajlov i Petrov.

PerSu marketi

“No, pre toga, putovalo se šinobusom. Upoznali smo se sa poslom mašinovodje, otpravnika vozova. Neka deca nikada se nisu vozila vozom, videla prugu. Ovo je za njih bila prava avantura.”, ističe Daliborka Putić, učiteljica u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”.

“U Elemiru su nam domaćini bile učiteljice Almira i Jelica. Zajedno smo boravili u domaćinstvu Mihajlov. To je bio pravi poligon očigledne nastave iz predmeta Svet oko nas, ali i drugih oblasti. Deca su posmatrala golubove u domaćinstvu Svetislava Petrova, igrala se na sportskim terenima “Crveni dom”, uživala u prezentaciji etno udruženja “Tradicija” pod rukovodstvom Andjelke Davidovac. Mogla su da se upoznaju sa  poljoprivrednom mehanizacijom neophodnom za mužu krava, obradu zemlje, videla su kako izgleda veliki voćnjak. O svemu tome, u školi učimo iz udžbenika, pomažući se slikama, ali ovako je efikasnije.”, kaže naša sagovornica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na poludnevni izlet u Elemir, su išla odeljenja drugog razreda osnovnih škola “Vuk Karadžić” iz Zrenjanina   i  “dr Aleksandar Sabovljev” iz Ečke. Dočekale su ih učiteljice u odeljenjima drugog razreda Osnovne škole “Toza Marković”.

“Naše domaćice  su  “spale s nogu”, ali zadovoljne postignutim kažu da bi ovako nešto ponovile opet. Sva deca misle isto.

Sredinom septembra, bili smo na sličnom izletu u Ečki, gde nam je domaćin bila koleginica Nataša Nenin. Obišli smo Ribnjak, posetili Rezervat prirode „Carsku baru“, Kaštel. I iz Ečke nosimo fantastične utiske. I mi učitelji i deca.

U novembru će deca iz Elemira i Ečke biti naši gosti.Tada ćemo posetiti Gradsku kuću, Muzej, Pozorište, deca će dobiti mapu grada, pokušaće da se snalaze koristeći je. Sve je to gradivo koje će im, ponudjeno na ovaj način, biti mnogo bliže i lakše za usvojiti.“,zaključuje Daliborka Putić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh