I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

„Naš grad, naša stvar“ traži „zelenu“ stolicu u lokalnoj Skupštini

Udruženje „Naš grad, naša stvar“ iskoristilo je Međunarodni dan voda koji je obeležen 22. marta da podseti Zrenjanince na višegodišnju problematiku sa neispravnom vodom za piće.

naš-grad-naša-stvar

Predstavnici tog udruženja osvrnuli su se na ugovor za prečišćavanje vode sa italijanskom kompanijom „Gruppo Zilio“, ističući da ih raduje što je isti potpisan, ali da su skeptični jer ovu situaciju tumače kao „Carevo novo ruho“.

– Mi i dalje pijemo neispravnu vodu, još uvek nemamo cisterene na ulicama, nije otpočela ni promena neispravnih azbestnih cevi koje se u drugim gradovima menjaju. Imamo isti problem kao i ranije, osim što na papiru imamo neko rešenje. Naše je mišljenje da prerada vode nije rešenje za neki duži period, i mislim da ipak Zrenjanin treba da dobije fabriku koja će ostati gradu jer se prirodni resursi koje imamo lako mogu potrošiti, rekao je član udruženja Zdravko Vujasinović.

Fordomanija

Predstavnici udruženja „Naš grad, naša stvar“ kažu da će se u narednom periodu zalagati za „zelenu“ ili „praznu“ stolicu u lokalnoj Skupštini grada kojom bi se obezbedilo prisustvo udruženja na sednicama. Na taj način bi predstavnici udruženja, bez prava glasanja ili obraćanja, dobili šansu da budu upućeni u sve ono u šta su upućeni i odbornici Skupštine.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Član tog udurženja, Bojan Stojkovac ukazao je na alarmantne podatke o broju obolelih od tumora i ostalih teških oboljenja. Jedan od načina da se takve situacije spreče, po njegovom mišljenju, jeste zamena azbestnih cevi kako bi voda koja bude prečišćena, bila ispravna i na slavinama.

– Vodilja lokalnoj samoupravi mogu biti gradovi koji rade te zamene, i poenta je da to trebamo što pre da uradimo kako bi prečišćavanje vode imalo smisla. Nemačka banka za obnovu i razvoj u nekim slučajevima radi dofinansiranje, u nekim kompletno finasiranje, a u nekim slučajevima i potpunu kontrolu radova na zameni cevi, rekao je Stojkovac.

Članovi ovog udruženja otvoreno su postavili pitanje da li je rekonstrukcija Trga slobode bila važnija od zamene cevi i zdravlja građana.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh