I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ Sretenjski orden Republike Srbije

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ odlikovano je Sretenjskim ordenom drugog stepena za naročite zasluge u oblasti kulture, posebno pozorišne umetnosti, a povodom 180 godina rada. Odlikovanje je direktoru pozorišta, Ivanu Francuskom, uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

-Mislim da je ovo najveće priznanje koje je jedna institucija u Zrenjaninu ikada dobila. Ovo se dešava u godini kada obeležavamo 180. godišnjicu od osnivanja zrenjaninskog pozorišta. Velika je čast dobiti ovakvo priznanje, ali i obaveza, i to nije nikakva fraza. Mi smo zaista dužni da na najbolji način negujemo kulturu i pozorišnu umetnost u ovom gradu, i da kreiramo kvalitetne sadržaje, kaže Ivan Francuski, direktor Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

Fordomanija

Prošla i pretprošla godina bile su izuzetno uspešne za zrenjaninsko pozorište, a potvrda kvalitetnog rada stizala je sa više strana u vidu nagrada i brojnih priznanja.

– U prethodnim mesecima publici smo ponudili nove projekte, mjuzikl „Bilo jednom u Banatu“, a nedavno i predstavu „Zlostavljanje“ po motivima Ive Andrića. U pripremi je još jedna nova predstava, „Komandant Sajler“ koja će se, verujem, izuzetno dopasti našoj publici. Lepim i kvalitetnim predstavama se možemo pohvaliti i kada je u pitanju Lutkarska scena. Prilika da se pokažemo kao dobri domaćini i da budemo centar pozorišne umetnosti, desiće se u aprilu kada ćemo ugostiti 69. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, navodi Francuski.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Kada su u pitanju radovi na samom objektu pozorišta, trebalo bi da se urede dvorište i deo velike sale. Potpuna rekonstrukcija velike sale mogla bi ida se planira u naredne dve do tri godine.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh