I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

Napreduju radovi na uredjenju sale OŠ „Vuk Karadžić“

U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u toku su radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale, a kako bi se uverili u dinamiku izvođenja radova, tu školu danas su obišli gradonačelnik Čedomir janjić, zamenik Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, direktor Direkcije za gradnju i uređenje grada Goran Kravarušić, kao i član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Slaviša Vlačić. 

vuk-karadzic-1
Direktorka škole Tatjana Pavlović objasnila je da je unutrašnjost fiskulturne sale bila u prilično lošem stanju, a primera radi, parket je bio star pedesetak godina.

– Unutrašnjost je bila prilično ruinirana, letvice na parketu su ispadale i bilo je prilično opasno po bezbednost dece boraviti ovde, održavati nastavu fizičkog vaspitanja ili bilo kakvo bavljenje sportom. 

Kako je navela, osim zamene poda, okrečeni su zidovi, ofarbana je stolarija, izmenjen je i deo stolarije i sređen sanitarni čvor.

PerSu marketi

vuk-karadzic-2

– Sada je kompletno sve sređeno i deci su obezbeđeni dobri uslovi. Školu pohađa 350 učenika, a škola je izgrađena pre oko 120 godina – dodala je direktorka Pavlović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Gradonačelnik Janjić je nakon obilaska radova i razgovora sa direktorkom rekao da lokalna samouprava namerava da popravi uslove za rad u zrenjaninskim školama, kako učenika, tako i nastavnika i profesora.

– Ovo je najstarija škola u Zrenjaninu, sala je zaista bila u lošem stanju, uložili smo oko dva miliona dinara i rešili dosta toga. Očekujem da će deca biti pozitivno iznenađena kada budu krenuli u školu – rekao je gradonačelnik Janjić.

On je istakao i to da se ozbiljna sredstva izdvajaju za nesmetano redovno održavanje škola, a želja je da tako bude i ubuduće.

vuk-karadzic

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh