I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Napreduje rekonstrukcija nasipa na Tisi

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević obišao je danas radove na rekonstrukciji nasipa reke Tise kod Zrenjanina za koje je Svetska banka obezbedila oko 6 miliona evra.

Rekonstrukcija ovog nasipa dužine 19 kilometara trenutno predstavlja najveću investiciju u vodoprivredi na teritoriji AP Vojvodine, kojom će, prema Kneževićevim rečima, biti uspostavljena stabilna odbrambena linija na preostaloj, do sada nerekonstruisanoj deonici nasipa. Do sada je urađeno desetak kilometara.

  

Knežević je rekao da je do sada urađeno desetak kilometara nasipa. Radovi su finansirani sredstvima Svetske banke i to je, kako je naveo, samo jedan od 44 projekta širom Srbije koji se finasiraju iz tih sredstava.

PerSu marketi

– Projekte je praktično finasiralo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Kredit je veoma povoljan sa 10 godina grejs perioda i potpuno je bez kamate, tako da ćemo mi posle završetka 44 projekta konkurisati i već smo razgovarali sa Svetskom bankom da uzmemo novi kredit na 80 miliona evra kojim ćemo iskoristiti da nastavimo ne samo ove radove već i otvorimo nova gradilišta kako bi uspostavili siguran i bezbedan sistem – rekao je novinarima Knežević i podsetio da je na tom mestu bio i 2006. godine kada je”stotine ljudi vodilo bitku protiv vodene stihije”. Vršilac dužnosti direktora Republičke direkcije za vode Miodrag Pješčić kaže da će radovipo po planu biti završeni do sredine 2013. godin

– Ovo je najveća investicija u vodoprivredi, vredna 6 miliona evra, a takođe, i sa desne strane izvode se radovi na izgradnji obaloutvrde u visini od 5 miliona evra jer se sama matica Tise opasno približila nasipu te moramo da uradi i tu sanaciju – naveo je Pješčić. On je rekao da Republička direkcija za vode ima pripremljenu dokumentaciju kako bi se nastavili aranžmani sa Svetskom bankom u visini od gotovo 80 miliona evra.

 Izvor : Grad Zrenjanin – zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh