I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Nakon više od godinu dana Ulica Stevice Jovanovića otvorena za saobraćaj

Ulica Stevice Jovanovića u naselju Mala Amerika otvorena je za saobraćaj u subotu, 16. januara, nakon što su završeni obimni radovi na sanaciji havarije na glavnom vodu kanalizacione mreže. Putna površina vraćena je u prvobitno stanje i izvršena je rekonstrukcija dela vodovodne mreže.

-Tokom građevinskih radova na otklanjanju havarije, koji su završeni pre nešto manje od dva meseca, zamenjen je deo glavnog voda kanalizacione mreže u Maloj Americi duž trase u ulici Stevice Jovanovića, zatim deo kanalizacionih cevi koje ulaze u glavni vod, i izgrađeni su i postavljeni novi šahtovi, a sve sa ciljem da se otkloni pojava sporadičnog izlivanja otpadnih voda u naselju Mala Amerika i dodatno ojača sistem prikupljanja i odvođenja otpadnih voda u ovom gradskom naselju. Radovi na kanalizacionoj mreži su jedni od najskupljih i najsloženijih građevinskih radova jer se izvode na dubinama od četiri do šest metara dubine, uz postavljanje zaštitinih oplata, uklanjanje podzemnih voda i uz upotrebu specijalizovanih mašina i alata, kažu u JKP Vodovod i kanalizacija.

Dodaju i da je ‘nakon završetka građevinskih radova postepeno vršeno zatrpavanje mesta izvođenja istih, jer je potrebno određeno vreme da se zemlja složi, kako ne bi, pod pritiskom zemlje, putne površine i vozila došlo do ponovnog oštećenja cevi, što bi vratilo radove na početak, a pošto je u pitanju glavni vod kanalizacione mreže i ugrozilo kompletan sistem prikupljanja i odvođenja otpadnih voda u Maloj Americi’.

I Taxi Zrenjanin

Period potreban da se izvrši slaganje tla iskorišćen je i za proveru svih priključaka sekundarne kanalizacione mreže na isti, kao i za testiranje rada samog glavnog voda pod pritiskom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pred kraj godine, kada su se za to stvorili uslovi,započeti su završni radovi na vraćanju putne površine u prvobitno stanje. Postavljen je pesak i tucanik, a u subotu 9. januara izvršeno je i asfaltiranje puta u ulici Stevice Jovanovića. Takođe, zbog dotrajalosti izvršena je i rekonstrukcija dela vodovodne mreže u rejonu raskrsnice ulica Stevice Jovanovića i Đorđa Stratimirovića. Po završetku svih navedenih radova, Ulica Stevice Jovanovića je otvorena za saobraćaj.

Preostali radovi na uređenju kolskih prilaza i neposrednog okruženja putne površine biće izvršeni u skladu sa vremenskim uslovima.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh