I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Nakon ubistva u Šapcu radnici zrenjaninske bolnice ustali protiv nasilja

Slučaj ubistva medicinske sestre Ljubinke Popović iz Šapca na njenom radnom mestu pokrenuo je lavinu ogorčenosti u zdrastvenim ustanovama širom Srbije.

bolnica

Zdravstveni radnici ustali su da se bore za svoja prava i protiv nasilja, a među njima je i Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ u kojoj je danas održan vanredni sastanak započet minutom ćutanja povodom svirepog ubistva medicinske sestre. Zaposleni u zrenjaninskoj bolnici jednoglasnosu su rekli „Stop nasilju nad zdravstvenim radnicima“.

-U toku 2015. godine bilo dosta verbalnih i fizičkih napada na zaposlene u zrenjaninskoj bolnici, od toga je prijavljeno 6. Od 2008. do 2015. godine u Opštoj bolnici Zrenjanin je bilo 28 napada na zaposlene. Od toga 6 na lekare, 18 na medicinske sestre-tehničare, 1 na službenika i 3 na radnike obezbeđenja. Iskustva govore da je taj broj daleko veći od ovog prijavljenog. Najviše napada je bilo u 2008. i u 2015., po 6 prijavljenih u godini, a u međuvremenu od 1 do 3 prijavljenih napada godišnje, kažu u zrenjaninskoj bolnici.

I Taxi Zrenjanin

U ovom zdravstvenom centru, pored Odseka odbrane i zaštite, postoji Odbor za bezbednost, i u toku su intenzivne konsultacije o pojačanju bezbednosti u Ustanovi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nezavisni sindikat je uputio poziv na solidarnost sa kolegama i koleginicama iz Šapca, zbog čega će danas radnici u zdravstvu u pojedinim gradovima u Srbiji u 13 časova sa 5 minuta tišine ispred svojih radnih mesta pokazati šta misle o ovom svirepom ubistvu i o svakodnevnim napadima na ovu profesiju.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh