I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nakon štrajka, oglasio se menadžment „Drekslmajera“: Pozivamo zaposlene na razgovor

Menadžment kompanije Drekslmajer (Draxlmaier) pozvao je predstavnike sindikata i zaposlenih na razgovore, nakon što je juče u sve tri smene u pogonima u Zrenjaninu obustavljen rad. Zaposleni su tim činom iskazali svoj zahtev za povećanjem zarade, na šta je menadžment ponudio prostor za dogovor.

Saopštenje menadžmenta prenosimo u celosti:

„Dana 9.10.2019. zaposleni u proizvodnji Draxlmaier-u u Zrenjaninu privremeno su prestali sa radom tokom predaje smene. Menadžment „Draxlmaier Automotive“ pozvao je zaposlene na razgovor i nakon potvrde spremnosti za pregovore, radnici su se vratili na posao.

I Taxi Zrenjanin

Prosečna zarada zaposlenih u „Draxlmaier Automotive“ je veća od prosečne zarade u Zrenjaninu. U prethodnom mesecu kompanija je najavila i da će plate u proizvodnji od decembra biti povećane za 13,29 odsto.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Još nismo dobili posebne žalbe i zahteve zaposlenih. U ovom trenutku prikupljamo informacije. Sledeće nedelje ćemo organizovati Okrugle stolove i razgovore sa predstavnicima naših zaposlenih. Otvoreni smo za konstruktivan dijalog“, naveo je Michael Wagner, generalni direktor Draxlmaier Group Serbia.

Trenutno klijenti kompanije nisu primetno pogođeni i isporuke kupcu su osigurane.

Kompanija želi da podnese predloge predstavnicima zaposlenih o načinu na koji poslovi u regionu mogu biti dugoročno obezbeđeni.

„Draxlmaier želi sa zaposlenima da se dogovoori o konkurentnim strukturama i merama. Glavni prioritet je dugoročno obezbediti budućnost lokacije u Zrenjaninu“ , rekao je Wagner.

Kompanija treba da deluje na veoma složenom i konkurentnom tržištu u automobilskoj industriji i zato mora da ostane konkurentna. Shodno tome, sve ekonomske odluke moraju se donositi odgovorno i uz razumno povećanje plata. Menadžment poziva zapsolene i predstavnike sindikata na razgovore kako bi zajedno pronašli održivo rešenje u obostranom interesu.“

Šta se dešavalo u pogonima Drekslmajera juče, pogledajte u posebnoj vesti:

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh