I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nakon osnovne obuke DVD Elemir bogatiji za 35 mladih vatrogasaca (VIDEO)

Polaganjem praktičnog ispita iz osnova vatrogastva 35 dečaka i devojčica iz Elemira steklo je mogućnost da pristupi lokalnom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu kao i da jednog dana kao dobrovoljci ili profesionalci doprinesu zaštiti svog mesta.

U prethodnom periodu oni su pohađali odgovarajuću teoretsku nastavu, a na praktičnom ispitu pokazali su znanje u rukovanju protivpožarnim aparatima u gašenju prahom.

– Ovi mladi ljudi koje mogu samo da pohvalim za zalaganje i prikazano znanje će zavisno od njihovih želja učestvovati na takmičenjima prilagođenim njihovom uzrastu, a uz kontinuiranu obuku jednog dana mogu da postanu članovi operativne jedinice – kaže Ljubomir Radulović rukovodilac Vatrogasne jedinice DVD Elemir.

Fordomanija

Dobrovoljna vatrogasna društva sa teritorije Zrenjanina u protekloj godini su intervenisala 22o puta, a DVD Elemir sa svojih 90-tak članova, ne računajući ovih 35 novih mladih, intervenisali su ukupno 40 puta. Elemir se nalazi na rubnom području, koje je u sezoni paljenja strnjišta, a koje je novim zakonom potpuno zabranjeno, izloženo čestim rizicima zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca. Najnoviji primeri zabeleženi su jesenas kada je gorelo na zaštićenom području Okanj bare.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pogledajte kako je protekao praktični deo polaganja osnova vatrogastva u DVD Elemir.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh