I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Najviše potvrda za lečenje u privatnim ustanovama izdato na Odeljenju radiologije

U situacijama kada ne postoje uslovi da se medicinska mera pacijentu pruži odmah, on ima pravo na zakazivanje pregleda, dijagnostičkih procedura i drugih mera u najkraćem mogućem roku.

Pre svega, zdravstvena ustanova ima obavezu da zakaže specijalističko-konsultativni i dijagnostički pregled za koji nije propisano utvrđivanje liste čekanja, najkasnije u roku od 30 dana od dana javljanja pacijenta zdravstvenoj ustanovi sa lekarskim uputom, ukoliko pregled nije hitan.

Osiguranom licu koje ne može da bude primljeno na zakazani pregled u tom roku, zdravstvena ustanova je dužna da na lekarskom uputu upiše i pečatom overi datum zakazanog pregleda ili da mu izda pisanu potvrdu. Osigurano lice kome je na lekarskom uputu upisan datum zakazanog pregleda, odnosno izdata potvrda, može da obavi potreban pregled u privatnoj praksi ili u dopunskom radu kod zdravstvene ustanove kod koje je zaključen ugovor. Troškove ovog pregleda snosi pacijent iz sopstvenih sredstava, a nakon obavljenog pregleda ima pravo da podnese matičnoj filijali RFZO zahtev za refundaciju troškova za zdravstvene usluge koje su mu pružene u privatnoj praksi.

I Taxi Zrenjanin

Na osnovu podataka zrenjaninske bolnice u koje je portal I love Zrenjanin imao uvid, takve potvrde se ne izdaju često.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Tako je u Specijalističkoj poliklinici Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u toku 2017. godine obavljeno 264.280 pregleda. Od toga, izdate su tri potvrde za oftalmološki pregled, četiri za neurološki pregled i 10 za neurološku dijagnostiku. U 2018. godini, u prva tri meseca 2018. godine obavljeno je 64.638 pregleda, a izdate su četiri potvrde za neurološku dijagnostiku.

Na Odeljenju radiologije u toku 2017. godine urađeno je 75.225 usluga, a izdato je 88 potvrda. Razlog tolikom broju potvrda je što aparat kojim se radi dijagnostika nije u funkciji, pa u jednom periodu nije postojala mogućnost da se u bolnici rade određena snimanja – skopije. U prva tri meseca 2018. godine obavljeno je 15.182 pregleda, a broj izdatih potvrda je 28, iz istog razloga.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh