I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Najveći rečni tanker na svetu pravi se u zrenjaninskom brodogradilištu (VIDEO)

U brodogradilištu “Shipyard Begej”, nekadašnjem brodogradilištu Begej koje je 2017. godine kupila kompanija „Rubikon Shipping Company”, trenutno se gradi najveći rečni tanker nove generacije u svetu.

Direktor brodogradilišta, Marko Pražić, potvrdio je da se u proizvodnim halama radi na izradi rečnog tankera dužine 136 metara. U pitanju je plovilo koje je naspram svojih dimenzija lagano, te da će biti teško svega 855 tona. Pražić se osvrnuo i na kupovinu nekadašnjeg brodogradilišta „Begej“ i njegovu novu eru u vidu „Shipyard Begeja“. – Poznato je da je brodogradilište Begej bilo u stečaju i trebalo je puno sredstava da ga dovedemo u sadašnju fazu. Imamo 130 zaposlenih, iako smo na početku planirali da uposlimo samo 75 radnika, rekao je Pražić, dodavši da kompanija ima potpisane ugovore za buduće poslove i gradnju drugih brodova. Nakon što je aprila 2017. godine „Rubikon“ kupio brodogradilište Begej, na red je u novembru 2019. došla i kupovina brodogradilišta “Bomeks”. Zahvaljujući takvoj investiciji, „Rubikon“ je kompanija sa najvećim kapacitetom za proizvodnju plovila u Evropi.

Budući tanker biće dug 136 metara, širok 17,5 metara i za svoje dimenzije imaće masu od „tek“ 855 tona

I Taxi Zrenjanin

Tanker že služiti prevozu hemikalija i to u 11 tankova zapremine po 380 metara kubnih.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U brodogradilištu „Bomex“ trenutno je zaposleno 25-oro ljudi, a u toku su intenzivna investiciona ulaganja – zaključio je Pražić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh