I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Najsavremenija digitalna oprema za 20 škola u Zrenjaninu

Kroz program kompanije „NIS“ pod nazivom „Zajednici zajedno“, u prethodnom periodu nabavljene su najsavremenije IT-opreme u dvadeset osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Zrenjanina. Podrškom projektu „Pametne učionice“, kao jednom od šest projekata koje je ova društveno-odgovorna kompanija podržala tokom prošle godine u vrednosti od 3,9 miliona dinara, „NIS“ nastoji da doprinese bržem i lakšem učenju đaka u oblasti informacionih tehnologija.

Škole su dobile opremu u vidu računara, pametne table, projektora i kamera, što bi trebalo da podigne kvalitet obrazovanja kroz multimedijalno učenje i primenu novih tehnologija u nastavi.

Fordomanija

Povodom završnog dela realizacije ovog projekta, danas je Zrenjaninskoj gimnaziji upriličena svečanost na kojoj su predstavnici lokalne samouprave, kompanije „NIS“, IKT-klastera i direktori osnovnih i srednjih škola obišli učionice informatike, koje su uređene zahvaljujući podršci te kompanije i grada Zrenjanina.

Tom prilikom predsednik skupštine Zrenjaninskog IKT klastera, Dragan Vidaković, je rekao, da misija IKT-klastera jeste da pruži značajan doprinos unapređenju kapaciteta obrazovanja i IT-kadrova.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Realizacijom opremanja naših prosvetnih ustanova želimo da ispunimo našu viziju da Zrenjanin može i treba da bude jedan od pet najznačajnijih IT-centara u Srbiji I da ovaj grad da bitan doprinos bržem uključenju naše zemlje u četvrtu tehnlošku revoluciju i digitalizaciju, koja je neminovna – rekao je Vidaković.

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić istakao je da će grad u narednom periodu obezbediti dodatna sredstva kako bi i preostale 24 škole bile opremljene digitalnom opremom.

Direktor Zrenjaninske gimnazije, Milan Radaković je na kraju dodao, da je ponosan na činjenicu da je informatičko odeljenje koje je pokrenuto prošle godine ima odlične uslove za rad i naglasio da ove godine planiraju da upišu još jedno odeljenje, jer se već 52 učenika prijavilo da 2. juna polaže odgovarajuće testove.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh