I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Najnoviji epidemiološki podaci: od korona virusa novih 263 zaraženih, preminulo još 5 osoba

U Republici Srbiji  u poslednja 24 časa na virus korona testirano je 4365  osoba, od toga je njih 263 bilo pozitivno.

Ukupan broj zaraženih sada je 8042  , dok je broj izlečenih 1182  . Hospitalizovane su 3044 osobe, a njih 85 je na respiratoru. Broj izlečenih osoba sada je 1182. Ukupan broj testiranih osoba je 64303.

foto: RTS printscreen

I Taxi Zrenjanin

U poslednja 24 časa preminulo je još 5 osoba, 3 muškarca i 2 žene. Od početka epidemije ukupno je preminulo 156 osoba 100 muškaraca i 56 žena. Prosečna starost preminulih od početka epidemije je 67,45 godina. Procenat smrtnosti je 1,94% – saopštio je dr Predrag Kon na današnjoj konferenciji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Policijski čas i tokom prvomajskih praznika

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju Vlada Republike Srbije donela je odluku da u cilju smanjivanja socijalnih kontakata  zabrana kretanja naredne nedelje traje od četvrtka, 30. aprila u 18 časova do ponedeljka, 4. maja u 5 časova ujutru – saopštio je Branislav Nedimović.

Građani stariji od 65 godina će od ponedeljka, 27. aprila svakoga dana imati mogućnost da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i 1 čas posle ponoći, najviše 600 metara od mesta stanovanja. Prodavnice će za najstarije sugrađane raditi u četvrtak od 4 do 7 časova ujutru.

U Vojvodini broj zaraženih opada – i dalje potreban oprez

U gradu Zrenjaninu u poslednjih 9 dana prema navodima na sajtu covid19.rs nije bilo novih slučajeva zaraze korona virusom. Taj trend kontinuiranog opadanja ukupnog broja zaraženih u Vojvodini se nastavlja. U Kliničkom centru Vojvodine, u Novom Sadu, u ovom trenutku hospitalizovana je  81 osoba, a u Opštoj bolnici u Pančevu 101. U KCV se na mehaničkoj ventilaciji nalazi sedam, a u pančevačkoj bolnici jedan pacijent. U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, u kojoj se leče oboleli sa lakšom kliničkom slikom, u ovom trenutku je smešteno 60, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 47 pacijenata. Uprkos stalnom smanjivanju ukupnog broja obolelih, za konačnu pobedu nad epidemijom korona virusa od presudnog značaja je da građani nastave da se ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući strogo poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava – naveli su predstavnici medicinske struke.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh