I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Najmlađi Zrenjaninci edukativno i kreativno obeležili ovogodišnju „Banatsku bajku“ (FOTO)

Kulturno-umetničke, književne, muzičke, vinske i gastronomske večeri, ali i vrlo dobra poseta obeležili su ovogodišnju manifestaciju „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti“. Organizatori su se kroz edukativne i maštovite radionice pobrinuli da i naši najmlađi sugrađani budu aktivno uključeni u realizaciju ovih programa.

Takvi programi održani su i unutar Kreativne radionice „Sovice mudrice/Mali genijalci“, koja postoji već šest godina i to zahvaljujući profesorici Otiliji Buheker Ilić, čiju predanost i zalaganje deca vrlo dobro prihvataju.

PerSu marketi

Radionice su bile posvećene povećanju inteligencije kod dece, uzrasta od tri do deset godina, a na programu su bile priče o sledećim evropskim zemljama – o Španiji, Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

Najmlađi su mogli da nauče mnogo zanimljivih i znamenitih istorijskih, geografskih, književnih i naučnih stvari o Madridu, Barseloni, Frankfurtu, Berlinu i Londonu, da se „upoznaju” sa poznatim piscima, slikarima i kulinarskim specijalitetima ovih naroda, itd…

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Tokom dvosatnih radionica najmlađi su zajedno sa njihovim starijim drugarima stečena znanja kroz „mape uma“ mogla i da prenesu na papir, a marljive ruke prisutne dece kreirale su i nekoliko instrumenata.

Na veliko zadovoljstvo organizatora, gost iznenađenja bio je i Vanja Ilijev, koji je najmlađima ispričao priču o gajdama i odsvirao nekoliko poznatih škotskih melodija.

Piše: Tivadar Borbelj

Foto: Kristina Vijoglavin i Nela Savičić

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh