I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Najmlađi obeležili Međunarodni dan maternjeg jezika (FOTO)

U okviru uspešne saradnje sa Gradskom narodnom bibliotekom „Žarko Zrenjanin“ i Predškolskom ustanovom, Udruženje Ženska inicijativa „ŽIZ“ iz Zrenjanina je drugu godinu zaredom u prostorijama vrtića „Snežana“ u Mužlji, na edukativan, zanimljiv i kreativan način obeležila Međunarodni dan maternjeg jezika.

Organizatori su deci vrtića „Snežana“ i njihovim gostima, drugarima iz vrtića „Dečja radost“, priredili prigodan dvojezični program, u kojem su čitanjem bajki, recitovanjem pesmica i zabavnim programom na mađarskom i srpskom jeziku učestvovali najmlađi vrtićanci, bibliotekari Gradske narodne biblioteke, Marijana Mišić Andrić ispred Udruženja „ŽIZ“ i novinar Tivadar Borbelj.

I Taxi Zrenjanin

Predsednica Udruženja Ženska inicijativa „ŽIZ“, Marijana Mišić Andrić je za naš portal istakla, da je cilj obeležavanja ovog značajnog dana promovisanje multikulturalnosti među našim najmlađim sugrađanima, dok je bibliotekarka Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, Jelena Đorđević Perc dodala, da obaveza svake biblioteke, ali i svih nas jeste da se bavimo unapređenjem jezičke kulture, pismenosti, ali i negovanjem višejezičnosti i različitosti.

-Potrebno je posebno posvetiti pažnju radu sa decom, kroz igru i druženje poput današnjeg, uz predstavljanje knjiga na jeziku nacionalnih zajednica. Prošle godine, u vrtiću „Snežana”, naša ustanova je učestvovala uz čitanje dvojezične knjige na srpskom i mađarkom jeziku – „Naglavačke”, autora Branka Stevanovića, a ove godine naše učešće je proteklo uz predstavljanje našeg novog izdanja, knjige Jasminke Petrović „Na krilima knjige”, koju su deci takođe na dva jezika čitale bibliotekarka Tatjana Tabački i vaspitačica Klara Pejkić Izele. Odlomak iz knjige je za ovu priliku na mađarski jezik prevela bibliotekarka Valerija Banjanin – rekla je Đorđević Perc.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pri kraju manifestacije, bibliotekarke su deci poklonile nekoliko knjiga, nakon čega su mališani zajedno učestvovali u kreativnim radionicama i društvenim igrama.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh