I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Najmlađi Zrenjaninci pokazuju dobro znanje o ekologiji

Ekološko edukativna akcija “Sakupi, selektiraj, recikliraj” namenjena deci predškolskih ustanova u Zrenajninu i Žitištu, do sada je sprovedena u sedam zrenjaninskih vrtića, a do kraja nedelje biće prezentovana i u vrtićima “Dečija radost”, “Zvončica” i “Vila”.

– “Osnovni cilj interaktivne ekološke prezentacije jeste širenje ekološke svesti, zaštite i očuvanja životne sredine i prirode kod najmlađih“, kaže koordinatorka projekta, Maja Pandurov. “Deca su odlično prihvatila priču, igru i uzorke recikliranog materijala i uglavnom imaju već neko predznanje koje ovom akcijom značajno upotpunjuju. Akcija je pokrenuta na inicijativu firme “Pro pet recycling” iz Zrenjanina koja je lider reciklaže PET- ambalaže u regionu. U priču je uključena i firma “Fero Kap” koja se bavi reciklažom plastike, a u ovoj zajedničkoj akciji deci obezbeđuje donacije otkupom PET – a. Osim njih, projektu na svoj način doprinose i JKP „Čistoća i zelenilo“, EKOS Žitište, Kulturni centar Zrenjanin, JCI Zrenjanin, Asocijacija mesnih zajednica i Udruženja građana „Eko tok“, „Eko san“, „Zelena revolucija“ i „Dorbe torbe“ , Pokret Napred Banat, portal I love Zrenjanin i Info centar Žitište” – kaže Pandurov.

Sakupi, selektiraj, recikliraj

Koordinatorka projekta Maja Pandurov na jednoj od prezentacija

I Taxi Zrenjanin

Osim usvajanja informacija o važnosti očuvanja životne sredine i značaju recikliranja iskoristljivog materijala, deca se takmiče u prikupljanju PET ambalaže, a za najaktivnije je kao nagrada predviđena ekskurzija u prirodi gde imaju priliku da dobiju još jednu lekciju o ekologiji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Udruženja “Zelena revolucija” i “Dorbe torbe” mališanima poklanjaju platnene ekološke torbe za aktivno učešće u projektu “Sakupi, selektiraj, recikliraj”, a u pripremi je i posebno osmišljena bojanka na temu ekologije i reciklaže koja će biti podeljena u svim vrtićma.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh