I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Najlepši kanalski putevi sveta i Srednjeg Podunavlja u Zrenjaninu

Kako se koriste vodni kanali u svetu, a kako u Srbiji i gde je Zrenjanin na toj mapi tema su konferencije koje će biti održana 22. i 23. marta u Pivnici u Zrenjaninu. Svetski dan voda obeležava se 22. marta. Tim povodom u istom prostoru biće održana i posterna izložba “Kontinentalni vodni putevi sveta”. Izložba će biti otvorena od 20. marta u periodu od 12 do 20 sati.

Udruženje nautičara “Dunavski propeler” iz Beograda, u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zrenjanina, organizuje konferenciju pod nazivom „Dani nautike u Zrenjaninu“. Konferencija se održava 22. i 23. marta od 18 do 20.30 časova u Pivnici. I to ne slučajno, jer se ona nalazi na obali Begeja.

Najlepši kanalski vodni putevi sveta i Srednjeg Podunavlja

Tih dana biće prezentovani i promotivni filmovi o najlepšim vodnim kanalima sveta i Srednjeg Podunavlja. Na temu vodnih puteva i njihovoj iskorišćenosti govoriće eminentni predavači i komentatori. Oni će na Svetski dan voda još jednom podsetiti na nedovoljnu iskorišćenost vodnih kanala u Srbiji.

PerSu marketi

Prezentacije su pripremljene od materijala sakupljenog sa svetskih konferencija o kanalima i vodnim putevima. I to u periodu od 1990. do 2015. u saradnji sa kartografskom kućom „EUROMAPING“ iz Francuske.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prezentacije imaju za cilj da se šira javnost upozna sa najvećim poduhvatima u građevinarstvu, u vremenu kada su izvođeni. Zato je poželjno da se s njima upoznaju prostorni planeri, urbanisti, građevinci, arhitekte, energetičari, geografi, saobraćajci, ekolozi, arheolozi, nautičari. Ali, i svi oni koji smatraju da mogu da učestvuju u projektima od posebnog značaja za održivi razvoj srednjeg Podunavskog basena Srbije.

Nautika u Zrenjaninu

U okviru konferencije, 23. marta od 11 sati, biće održan i okrugli sto na temu „Nautika u Zrenjaninu“. Zainteresovani posetioci će moći, od 20. do 23. marta, da pogledaju posternu izložbu „Kontinentalni vodni putevi sveta“ od 12 do 20 časova.

Dana 22. marta od 17 časova, neposredno pred početak konferencije, biće prikazan kratak film o najlepšim podvodnim delovima sveta. Festival kratkog podvodnog filma „Nečujno  4“ pokazuje kako svet pod vodom funkcioniše otvarajući neke nove vidike.

Svetski dan voda se obeležava 22. marta

Svetski dan voda biće iskorišćeni da se ukaže na značaj vodnih resursa i podstakne razvoj nautičkog turizma i turizma uopšte u priobalju. Kao i da se javnost upozna sa dosadašnjim višegodišnjim zalaganjem grada Zrenjanina da uspostavi plovnost na Begeju između Zrenjanina i Temišvara (Rumunija), i na taj način podstakne razvoj nautičkog turizma u Srbiji.

Svetski dan voda ustanovljen je rezolucijom Ujedinjenih nacija 1992. godine. Ovim danom UN žele da podsete na važnost zaštite voda i nedostatak vode za piće u mnogim krajevima seta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh