I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Najemotivniji segment 33. „Dana piva“: Deca sa invaliditetom predstavila svoje rukotvorine

Malo je reći da nas je oduševilo učešće dece i omladine sa invaliditetom Dnevnog centra „Alternativa“ na ovogodišnjim Danima piva. Njihova je radost ipak bila veća zbog činjenice da su prvi put na ovako velikom događaju, mogli da izlože svoje rukotvorine. Najmanje što možemo da učinimo za ovu decu, jeste da se poklonimo njihovoj snazi i predanošću.

To su uradili i naši sugrađani koji su kupovinom rukotvorina, pomogli ovoj deci da prikupe novac i ostvare skromne želje koje imaju, poput odlaska na jednodnevni izlet.

Na njihovom štandu građani su sinoć mogli da kupe magnete, tanjire rađene dekupaž tehnikom, postolja za čaše, ukrasne sove, šarene flaše, šešire od prirodnih materijala.

PerSu marketi

– U izradi rukotvorina učestvovalo je četvoro dece. Ima ih još, ali pošto boluju od multiple skleroze, nisu sva deca u mogućnosti sa daju isti doprinos. Svi su se maksimalno trude, u skladu sa svojim mogućnostima. Cena radova je bila simbolična. Suština našeg pojavljivanja na Danima piva i ovom štandu bila je ta da pokažemo da ova deca čine velike napore, da u sebi imaju ljubav koju pretvaraju u lepe rukotvorine. Ljudi dobre volje donirali su novac u skladu sa svojim mogućnostima, rekla je Mirjana Šebez, diplomirani psiholog, koju smo juče zatekli sa decom i radnicima Dnevnog centra „Alternativa“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Mirjana Šebez u društvu dece iz „Alternative“

Večeras su na istom mestu svoje rukotvorine izložili deca i odrasli iz Udruženja za mentalno nedovoljno razvijene osobe „Suncokret“. Verujemo da je ljudima velikog srca učešće naših sugrađana sa posebnim potrebama ovo bio najllepši segment 33. „Dana piva“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh