I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Najnovije vesti

Najboljim učenicima i studentima stipendije grada

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je ugovore sa devet učenika i 18 studenata, dobitnika stipendije Grada za školsku 2014/15 godinu.

Posebne stipendije za studente sa invaliditetom iskoristilo je dvoje studenata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da bi ostvarili pravo na stipendije, učenici su morali da prikažu odličan uspeh, ostvarene pojedinačne rezultate na republičkim takmičenjima u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja osvajanjem jednog od prva tri mesta ili da su učestvovali na nekom međunarodnom takmičenju.

Fordomanija

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju između ostalog su morali da imaju prosečnu ocenu najmanje 9.00, da su položili sve ispite iz prethodnih godina, da nisu ponovili nijednu godinu studija, da su položili sve ispite iz prethodnih godina, da nisu navršili 25 godina života na osnovnim akademskim i strukovnim studijama, odnosno da nisu navršili 27 godina života na master, specijalističkim studijama, specijalističkim strukovnim studijama i doktorskim studijama.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Iz budžeta grada za svakog stipendiranog učenika biće izdvajano po 5.400 dinara mesečno, a za studente po 8.400 dinara. Stipendije će se isplaćivati u periodu od devet meseci.

– Želja nam je da što više vas pronađe mesto na našem fakultetu, a za one koji studiraju u drugim sredinama da imaju gde se vrate i da nađu posao. Nadam se da ćete lako naći posao u našem gradu, da ćete ostati ovde i razvijati grad za nekoliko godina, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prilikom potpisivanja ugovora.

Fotografija: zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh