I love Zrenjanin portal

 • Zr oglasi
 • Aviv park Zrenjanin
 • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Najbolji bosanski lonac skuvale žene iz Boke (VIDEO)

Ovog vikenda, centrom Krajišnika širio se miris kupusa. U tom selu održano je još jedno takmičenje u kuvanju bosanskog lonca. Bosanski lonac je tradicionalno jelo, karakteristično za krajeve odakle su se stariji meštani sela Krajišnik doselili. Od prošle godine, pored takmičenja u kuvanju, uveli su i sportsko takmičenje.

„Ovo je četvrta godina zaredom da organizujemo takmičenje u kuvanju bosanskog lonca a druga godina po redu da imamo sportske aktivnosti. Prvenstvena zamisao je da se svi dobro družimo i dobro zabavimo, pa je sve okrenuto ka tome. Danas ovde imamo 10 ekipa koje se takmiče u kuvanju. Dopustili smo da sami odaberu dodatne sastojke, iako mi kažemo da su najbitniji kupus i prava vrsta mesa. Žiri će imati težak posao prilikom odabira najboljeg jela. Pored kuvanja, imamo i sportsko takmičenje u dve discipline, a to su bacanje kupusa sa ramena i trka u džakovima. Ne baca se pravi kupus, već lopta koja je oslikana da liči na kupus. Takmičenje ćemo obaviti pre završetka kuvanja, a pobednici će dobiti medalje. Nagradićemo i najbolje opremljen i dekorisan sto“, naglasila je predsednica Udruženja žena Krajišnik, Mirjana Umićević.

PerSu marketi

Udruženje žena iz Krajišnika ima oko 15 aktivnih članova. Većina njih je zaposlena i uglavnom rade od kuće i tako doprinose radu udruženja. U udruženju se bave različitim aktivnostima, kao što je predenje vune i izrada rukotvorina. Ono po čemu su postali prepoznatljivi jeste svakako slatko i liker od drenjina.

Bacanje kupusa

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
 1. mesto Bašaid
 2. mesto Despotovac
 3. mesto Rusko selo

Trka u Džakovima

 1. mesto Rusko selo
 2. mesto Despotovac
 3. mesto Čestereg

Bosanski lonac

 1. mesto Boka

2.mesto Rusko selo

3.mesto Čestereg

Najlepše opremljen i dekorisan sto je bio sto broj 1 iz Banatskog Despotovca.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
 • Divider

 • Divider
Na vrh