I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Najavljen ZRok festival – 12 bendova nastupiće na Trgu slobode 18. i 19. maja

Vikend na Trgu slobode u Zrenjaninu obeležiće nastup 12 zrenjaninskih autorskih rok bendova u okviru manifestacije „ZRok vikend”. Povodom ovog događaja u multimedijalnoj sali gradske kuće predstavnici nekoliko lokalnih grupa ukratko su predstavili svoj rad, pozvali sve Zrenjanince da u petak i subotu dođu na svirku, a njima su se priključili i programski direktor Kulturnog centra Vladimir Đurić, kao i gradonačelnik Čedomir Janjić.

Oko 20 bendova je aktivno u našem radu, ali ne postoji dovoljno mesta na kojima mogu da predstave svoj rad. Ovo je jedna lepa prilika da sa kvalitetnom opremom i na velikoj bini prikažu presek zrenjaninske rok scene.

– Na tragu dobre tradicije nekadašnje Zrenjaninske gitarijade iz 60-ih i 70-ih godina, ZRok festivala koji je počeo 80-ih i trajao je do pre nekoliko godina, rodila se ideja da, s obzirom da sada imamo prelepi trg, omogućimo svim zrenjaninskim bendovima da prikažu svojim sugrađanima ono što trenutno rade – izjavio je Vladimir Đurić, programski direktor Kulturnog centra.

Fordomanija

Drink od die

– Bend postoji već 10 godina u raznim oblicima i postavama, a prvo oficijelno izdanje je izdato 2015. godine. Trenutno najavljujemo treći album promovišući hit singlove. ZRok organizacija postoji prethodnih 20. godina i gotovo svaki put smo učestvovali. S obzirom da će svaki bend svirati u proseku po pola sata, sviraćemo poznatije pesme i očekujemo dobru posećenost – izjavio je Robert Trubint.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Mr Fuzz

– Bend je nastao 2015. godine i trudi se da vrati neki garažni rok, psihodeliju 60-ih, 70-ih godina. Shvatili smo da je muzika tih godina bila najbolja. Da se ostali ne uvrede, ali posle toga je sve otišlo tamo gde ne treba. Drago mi je da postoji ovakva manifestacija, ne samo zbog nas već i budućih mladih bendova koji će tako imati podršku i dobiti motivaciju da uzmu gitaru u ruke. Dođite da čujete kako to sve zvuči – kaže Igor Dunđerski.

Zemljotres

– Pravac koji sviramo je neki rokenrol, progresiv, kantri tako da u toj papazjaniji žanrova, ipak je to samo zemljotres šaljivih tekstova koji govore neke teške istine koje se dešavaju oduvek pa i sad. Snimili smo do sada 2 albuma na srpskom i 2 singla na slovačkom jeziku pošto dosta sviramo i preko. Ovo nam je sjajna prilika da se malo vratimo i u naš grad i upoznamo građane sa novim materijalom – izjavio je Janko Hrubik.

Forgotten Scream

Bend postoji još od 2010. ali je posebno aktivan u poslednje 2 godine. Imamo album iza sebe koji se zove Changes, a žanr koji sviramo je metal. Veoma smo zahvalni što sviramo na ovoj manifestaciji i nadamo se da će se ona i dalje nastaviti – kaže Julijan Vojin.

Mist

Prošlo je već 21. godina od prve svirke progresivne grupe Mist. Zahvaljujem se svima koji se se setili da organizuju jednu ovakvu manifestaciju, jer ipak je Zrenjanin grad rokenrola i mi ćemo biti ti koji ćemo čuvati taj plamen da se ne ugasi – kaže Slobodan Popović.

 

Desolation

Bend postoji od 2014. godine

Nakon mini turneje po Holandiji sviramo u našem gradu  i drago mi je što mislim da će svi ovi bendovi prvi put nastupiti na istoj bini. Mislim da je ovo, uz par imena koja fale, najkvalitetnije što zrenjaninska scena ima i pozivam sve da dođu – izjavio je Ivan Gombar.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Janjić je rekao da Zrenjanin ima mnogo dobrih bendova, ali, da nažalost nema mnogo prilika da ih i čujemo.
– Prethodnih godina imali smo priliku da slušamo mnogo kvalitetnih bendova sa strane, a „ZRok vikend” će svakako biti nešto što će obeležiti godinu i što bi trebalo da postane tradicija – rekao je gradonačelnik zahvalivši se svima koji su se odazvali pozivu i prihvatili učešće.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh