I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Nagradni izlet za učešće u ekološkoj akciji

Mališani pripremne grupe vrtića “Biberče” osvojili su izlet u prirodi pokazanim znanjem u ekološkoj akciji “Sakupi, selektiraj, recikliraj”. Jedan od zadataka koji je prethodio izletu bio je da kroz likovne radove iskažu svoje viđenje ekologije, zaštite životne sredine i reciklaže, u čemu su pokazali veoma dobro znanje. Osim toga, u dvorištu njihovog vrtića imali su priliku da sakupljaju PET ambalažu i da za to budu nagrađeni.

Deca vrtića „Biberče“ na nagradnom izletu u Tarašu

Izlet je organizovan u selo Taraš, do kojeg su mališani na par mesta imali priliku da vide primer divlje deponije, nemarnog odnosa ljudi prema životnoj sredini, i sa druge strane prirodu nemoćnu da se očuva od takvih uticaja. Decu iz “Biberčeta” u povratku sa izleta dočekao je Igor Ratković, vlasnik firme koja je nosilac projekta “Sakupi, selektiraj, recikliraj”- koji im je uručio korpe za igračke kupljene od PET ambalaže sakupljene uu dvoorištu njihovog vrtića. Ovim izletom završen je prvi deo projekta čiji je cilj edukacija najmlađih sugrađana o ekologiji, zaštiti životne sredine, potencijalu i značaju reciklaže.

PerSu marketi

U planu je da se u svih 30 vrtića predškolskih ustanova Zrenjanina i Žitišta održe zabavno – edukativne prezentacije i kreativne radionice, kao i da 2500 predškolaca dobije kaveze za prikupljenje PET-a i interaktivne bojanke. Pored “Pro pet recyclinga” u akciju su uključeni i JKP “Čistoća i zelenilo”, EKOS Žitište, ekološke organizacije „Zelena revolucija“, „Eko- tok“ i „Eko- san“, “ Asocijacija mesnih zajednica, JCI Zrenjanin, portal www.ilovezrenjanin.com, firma „Fero kup „, Pokret Napred Banat i Kulturni centar Zrenjanina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh