I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Nagrađene kompanije koje doprinose razvoju privrede regiona (VIDEO)

U prostorijama Regionalne privredne komore Srednjobanatskog upravnog okruga, danas je održana peta sednica, ujedno i poslednja ovogodišnja sednica Parlamenta privrednika.

Na sednici su se analizirali rezultati rada u prethodnoj godini, a dodeljene su i nagrade  za poseban doprinos razvoju privrede regiona, i za regionalnog poslovnog lidera. Sednici su prisustvovale, savetnica predsednika Privredne komore Srbije  Nermina Ljubović, i direktorka sektora Privredne komore Srbije Gordana Tiodorović, , koja je prezentovala izveštaj o radu Privredne komore Srbije.

“ Generalno, saradnja privrede sa državom, bilo na lokalu ili u centrali, odvija se na način zagovaranja rešavanja aktuelnih problema privrede. Pokušavamo da, kao kredibilan sagovornik, prenesemo stavove privrede, uz dobru argumentaciju, kako bi se uočeni nedostaci otklonili i izmenili. To je primarna uloga privredne komore, bez obzira da li su u pitanju Beograd, Zrenjanin, ili neka druga sredina u Srbiji – istakla je direktorka sektora privredne komore Srbije Gordana Tiodorović.

I Taxi Zrenjanin

Sednici je u ime grada prisustvovao zamenik gradonačelnika Saša santovac, koji je uručio jednu od nagrada za lidera regiona.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

“ Istakao bih veliko zadovoljstvo, jer postoji dobra saradnja između Regionalne privredne komore i grada Zrenjanina, koja je učestvovala i u manifestaciji, sajmu “ZR BizNet”, koji je od značaja za grad jer promoviše privredne subjekte sa naše teritorije. Imamo i situaciju da Privredna komora danas teže odlučuje kome će dodeliti godišnju nagradu, jer je mnogo privrednih subjekata koji zaslužuju da je dobiju, i  to je jedan od pokazatelja razvoja privrede na teritoriji srednjebanatskog okruga. Brojke koje su danas saopštene pokazuju na mnogo više izvoza, na veću proizvodnju i što je najvažnije, smanjenje broja nezaposlenih, kao i na sve ono što mi svakodvevno ističemo. Koristim priliku da ispred vrada Zrenjanina čestitam svim nagrađenima, i verujem da će u narednom periodu nastaviti ovom putanjom razvoja.” – naglasio je zamenik gradonačelnika Saša  Santovac.

Predsednik privredne komore Srednjobanatskog okruga Predrag Stankov se osvrnuo na rad i istakao statističke pokazatelje, koji ukazuju na privredni napredak.

“ Ovo je poslednji parlament, i namerno smo ga održali sa svima sa kojima sarađujemo, kako bi ukazali na značaj timskog rada, što se pokazalo kao veoma uspešno. Dodelili smo i pet nagrada uspešnim privrednicima, kao i liderima regiona, kojji su pokazatelj uspešnosti. Zbog velike konkurencije, sve je teže odlučivati o dobitnicima, a sledeće godine će to biti neki drugi. Privreda regiona ostvarila je u periodu januar – oktobar ove godine spoljnotrgovinski suficit od blizu 50 miliona evra, što je veliki napredak u odnosu na prošlu godinu koja je takođe bila ocenjena kao dobra. Industrijska proizvodnja povećana je za 9,1 odsto u odnosu na 2017. godinu, a broj nezaposlenih je u odnosu na decembar prošle godine smanjen za preko dve i po hiljade, i u svakom slučaju to su pokazatelji na koje možemo da budemo ponosni i koji Zrenjanin vode napred.” – izjavio je direktor Privredne komore Predrag Stankov

 Godišnju nagradu za poseban doprinos razvoju privrede regiona, i za regionalnog poslovnog lidera, dobila su  tri privredna kolektiva i dva pojedinaca. Za poseban doprinos razvoju privrede regiona nagradu su dobili:

–         U sektoru industrije : d.o.o. “Evrobrod” Zrenjanin

–         U sektoru poljoprivrede : fabrika ulja “Banat” a.d. Nova Crnja

–         U sektoru usluga :“Polar security” d.o.o. Zrenjanin

Za regionalne poslovne lidere proglašeni su:

– Dragan Radić, direktor “ACE – Automatic Control Engineering” d.o.o. Zrenjanin

– Dragomir Maksimović, direktor “Maksimović-gradnja” d.o.o. Zrenjanin.

  • Divider

  • Divider
Na vrh