I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Leona i Sara: Nagradu sa takmičenja podelićemo sa učenicima slabijeg materijalnog stanja

Na nedavno održanom naučno-istraživačkom takmičenju pod nazivom „Tantárgyháló“, učenice osmog razreda Osnovne škole „Servo Mihalj“ iz Mužlje, Leona Valtner i Sara Siveri osvojile su visoko drugo mesto u kategoriji osnovnoškolskog uzrasta.

Na takmičenje, koje je bilo održano u Subotici, pristiglo je oko 50 radova, a učestvovalo je blizu 70 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije cele Vojvodine.

Učenice iz Mužlje su zajedno sa mentorom, nastavnikom biologije i hemije Atilom Molnarom, na zanimljiv i edukativan način predstavile nikotin kao prirodan toksin.

PerSu marketi

One su posebnim isparivanjem izdvojile nikotin iz duvana, zatim su ga sa inhalatorom „unele“ u insekte i pomno posmatrale njihovu reakciju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Leona i Sara su za naš portal istakle, da će deo novčane nagrade predati drugarima iz njihovog razreda, koji žive u teškim uslovima, sa ciljem da im olakšaju i ulepšaju pripreme za malu maturu i matursko veče.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh