I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Aviv Park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Nacionalni kol centar za bezbednost na internetu obučava lekare u Zrenjaninu

Zrenjanin je jedan od 12 gradova u Srbiji u kojima je planirano održavanje obuke o korišćenju aplikacije Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu.

Kako je portalu I love Zrenjanin potvrđeno u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu početkom avgusta sproveo je obuku i u Domu zdravlja „dr Boško Vrebalov“ kojoj su prisustvovali lekari Dečijeg i Školskog dispanzera.

Tim povodom, državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, izjavila je da je saradnja Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu sa predstavnicima zdravstvenog sektora u Srbiji, od izuzetnog značaja, budući da su prekomerna upotreba novih tehnologija i stvaranje zavisnosti kao posledica toga, prepoznati kao problemi koje je potrebno suzbijati radi zaštite dece prilikom korišćenja IKT-a.

I-Taxi

Operateri Nacionalnog kontakt centra predstavili su lekarima i direktorima domova zdravlja aplikaciju putem koje se mogu direktno povezati sa tim centrom, i biti u kontinuiranoj komunikaciji. U ovim tehničkim obukama o korišćenju aplikacije, učestvovaće oko stotinu zdravstvenih radnika u Srbiji.

-U onim domovima zdravlja u kojima smo već sproveli obuke, imali smo priliku da neposredno od zdravstvenih radnika dobijemo preporuke koje se tiču edukacije dece za bezbednost na internetu. Oni smatraju da takve edukacije treba sprovoditi već u 3. i 4. razredu osnovne škole, kada se može preventivno delovati na svest o rizicima prilikom korišćenja digitalnih tehnologija, rekla je Matić.

Obuke su do sada održane u domovima zdravlja u Aranđelovcu, Zrenjaninu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Beogradu, Staroj Pazovi, Požarevcu i Šapcu, dok će, kako je najavljeno, u Valjevu, Pančevu i Novom Sadu biti održane početkom septembra.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
  • Park sala Zrenjanin
Na vrh