I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Nacionalna konferencija „JCI“ u Zrenjaninu

Nacionalnu konferenciju JCI 2012 koja je ove godine održana u Zrenajninu obeležili su radni entuzijazam i namera učesnika i predavača da prenesu inovativna znanja i da se uspostave brojni kontakti. Oko 70 uspešnih mladih ljudi, većinom preduzetnika imali su priliku da u hotelu Vojvodina tokom dva dana prate predavanja na teme – Dobijanje energije iz komunalnog otpada, Pokretačka snaga budućnosti, Energetski efikasna i održiva arhitektura, Energetska efikasnost kao pokretač. Ovom prilikom predstavljen je Sekretarijat za Zaštitu životne sredine APV, JCI organizacija a svoj rad su izložile i komore Beograda, Niša, Subotice, Novog Sada, Leskovca i Zrenjanina.

Pomenute teme izazvale su niz konstruktivnih predloga kako bi i naš grad profitirao kroz primer liderske firme za reciklažu u Banatu “Pro pet recycling vlasnika Igora Ratkovića. Tako se moglo čuti da je reciklaža u našoj zemlji i pored ogromnih potencijala, još uvek malo iskorišćena i da je neophodno buđenje svesti kod ljudi. Potekla je i ideja oko izgradnje reciklažnog centra za Banat.

Tokom susreta proglašen je i najbolji projekat koji su napisale Nišlije, najbolji lokalni predsednik JCI organizacije je Jelena Roksić, dok je najbolja komora iz Beograda. Nakon predavanja, mladi preduzetnici i lideri imali su priliku da se druže i predlože nove članovi iz Zrenjanina, Žitišta, Plandišta, Kovačice i Kikinde koji će funkcionisati u okviru zrenjaninske komore. Tako će naša komora u budućem periodu imati tim od dvadesetak kvalitetnih ljudi spremnih da daju svoj pun doprinos razvoju regiona.

I Taxi Zrenjanin

JCI Srbije osnovana je 2003. godine a 2005. godine u Beču „Komora mladih Srbije“ je i zvanično primljena u članstvo. Trenutno broji oko 200 punopravnih članova. U našem gradu su osnivači komore bili imeđu ostalih Saša Ždrnja i Rade Vasiljević koji su sa predsednikom JCI  Zenjanin, Igorom Salakom i  timom mladih ljudi, organizovali i ovaj značajan događaj koji je okupio preuzetničku elitu naše zemlje.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh