I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Na zrenjaninskim pijacama bolji uslovi i za prodavce i za kupce

Sudeći po nedavnim aktivnostima na zrenjaninskim pijacama i planovima koje ima menadžment preduzeća „Pijace i parkinzi“, u narednom periodu se može očekivati povećanje broja zakupaca pijačnih tezgi.

Kako saznajemo u razgovoru sa prvim čovekom preduzeća, paralelno se radi na ispravljanju nedostataka i rešavanju problema na pijacama, ali i na popunjavanju pijačnih tezgi za koje se smatra da bi mogle dobro da prihoduju.

pijaca1

– Na centralnoj pijaci je zamenjen deo starih, dotrajalih i pokidanih cerada. Izvršeno je nadkrivanje takozvane „pešačke komunikacije“, kako bi i prodavci i građani bili zaštićeni od uticaja kiše i snega. Čeka nas i druga faza završetka ove pijace koje podrazumeva rešavanje problema starog korita Begeja na koje se pijaca svojim zadnjim delom praktično naslanja, a zatim i proširenje prostora za prodaju robe iz kamiona i prikolica, kao i uređenje dela za prodaju robe sa zemlje, kaže za portal I love Zrenjanin direktor JKP „Pijace i parkinzi“ Ilija Mandić.

I Taxi Zrenjanin

U 2015. godini promene očekuju i pijacu u Jug Bogdanovoj ulici. Ovde se priprema izgradnja nadstrešnice i postavljanje novih tezgi jer su stare – metalne i betonske, vidno dotrajale.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Trenutno ova pijaca radi samo tri dana u nedelji, i mišljenja smo da stvaranjem boljih uslova i ova pijaca može svakodnevno da radi. Projekti su urađeni i dobijena je građevinska dozvola, trenutno se privodi kraju izrada konkursne dokumentacije za izbor najpovoljnijeg izvođača radova. Sredstva za realizaciju ovog projekta su obezbeđena, a početak radova planiramo najkasnije tokom aprila, najavio je Mandić.

pijaca

pijaca2

Prihodi od rezevacija tezgi i zakupa lokala koji su dati preduzeću na upravljanje imaju značajno učešće u ukupnim prihodima ovog preduzeća. U 2014. godini ti prihodi su uvećani za osam odsto u odnosu na 2013. godinu.

– Mogućnost povećanja prihoda prevashodno vidimou kapacitetima pijačnih tezgi. Trenutno je iskorišćeno oko 75 odsto kapaciteta, pa ćemo shodno tome aktivnosti usmeriti na povećanje tog procenta privlačenjem novih zakupaca. Nadamo se da će upravo rekonstrukcija pijace u ulici Jug Bogdanovoj umnogome doprineti toj ideji, kaže Mandić.

Kada su u pitanju lokali koji se nalaze pri pijačnim prostorima iskorišćenost je 100 odsto, a prema Mandićevim rečima, odgovarajućom poslovnom politikom ostvarena je i stopostotna naplata zakupa.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh