I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Na Trgu slobode otvorena manifestacija „Mi to najbolje radimo leti“

Dečja manifestacija „Mi to najbolje radimo leti“, počela je juče na Trgu Slobode, i trajaće do petka uveče. Manifestacija se ranije održavala u Kulturnom centru, a ove godine se na poziv grada realizuje na trgu. Nastupaće muzičke i baletske škole, folklorni ansambli, kao i deca iz osnovnih škola i vrtića.

“ Ovu manifestaciju dugi niz proteklih godina radi Kulturni centar. Ona  predstavlja prezentaciju stvaralaštva naših najmlađih. Sve škole pripreme po jedan program, i onda ga prezentuju. Ove godine smo na poziv Gradske uprave, čitavu manifestaciju izmestili na trg. ujedno na ovaj način obeležavamo kraj školske godine, i najavljujemo leto koje dolazi. Ovo je sada nulti, ili prvi festival na otvorenom, pa smo sve uradili na brzinu. Sledeće godine ćemo se truditi da to bude mnogo bolje i masovnije, i bolje pripremljeno. Gledaćemo da sve škole budu uključene, i da prezentuju svoje stvaralaštvo. Ideja je da svi naši sugrađani vide, šta naša  deca stvaraju. Imamo vrtiće i osnovne škole, a potrudićemo se da uključimo i srednje škole, iako su ovo vreme sve njihove završne svečanosti. Obzirom da oni već pripremaju u već neke programe za iste, zašto i to ne bi preneli na trg. Broj učesnika se meri u stotinama, obzirom da trajemo tri dana.  Trudimo se da ovaj program približimo našim sugrađanima. Želimo da u narednom periodu ovaj trg bude zaista pun. U ovim programima treba svi da uživaju, a ne samo roditelji  učesnika. Ovo je zaista lepa manifestacija.  jer pokazuje stvaralaštvo  najmlađih.“ – istakao je  direktor Kulturnog centra Vlada Đurić.

I Taxi Zrenjanin

Ove godine se očekuje od tri stotine do pet stotina učesnika. Prve večeri su nastupili:

-Gradski dečji hor

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Muzičko zabavište „Sanjalice“

– Osnovna škola „Vuk Karadžić“

– Kulturno -umetničko društvo „Moja Sosa“

-Baletska škola „Dimitrije Parlić“, odeljenje u Zrenjaninu

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh