I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ otvorene savremene laboratorije za fiziku i hemiju

Najsavremenije opremljene laboratorije za fiziku i hemiju koje su sagrađene donacijom kompanije NIS Gazprom njeft u aneksu zgrade Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, danas su svečano otvorene i predate studentima i profesorima.

U prepunom amfiteatru ovom svečanom prilikom studentima su se obratili ministar obrazovanja u Vladi Republike Srbije Srđan Verbić, rektor Univerziteta u Novom Sadu dr Dušan Nikolić, predstavnik NIS Gazprom Njefta Andrej Šibanov, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov, dekan fakulteta prof dr Milan Pavlović, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i student prodekan Borivoj Novaković.

20160310_145227[1]

-Ovim činom obeležavamo i kontinuitet saradnje Univerziteta u Novom Sadu i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ sa kompanijom NIS Gazprom njeft, kao i saradnju sa Univerzitetom Uhta iz Ruske federacije. Očekujem da ova saradnje preraste i u jedan zajednički studijski program te da bude i jedna komparativna prednost ovog fakulteta – rekao je ministar Verbić otvarajući nove laboratorije.

PerSu marketi

-Imamo dobru praksu saradnje sa Tehničkim fakultetom u Zrenjaninu i kvalitet obuke i osposobljavanja studenata za nas je vrlo bitan, jer na ovaj način stvaramo kadrove za savremeno tržište rada, a i za  našu kompaniju – rekao je ovom prilikom Andrej Šibanov ispred kompanije NIS Gazprom njeft koja je finansirala nabavku kompletne opreme za ove dve laboratorije. – I dalje ćemo pomagati razvoj obrazovanja  kako otvaranjem savremenih laboratorija kao danas tako i stipendiranjem najboljih studenata i učešćem  u osavremenjavanju nastavnih programa. Naprednim obrazovanjem ovih kadrova  omogućavamo i brži razvoj naše kompanije, pozicioniranje kompanije na tržištu i u Srbiji i u regionu
ali i razvoj tržišta u samoj Srbiji – rekao je Šibanov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ova kompanija učestvovala je i u kreiranju studijskog programa indrustrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa i to u saradnji sa Ministarstvom prosvete RS i Univerzitetom Uhta. To studentima omogućava ne samo kvalitetno obrazovanje i sticanje prakse, nego i konkurentnost na savremenom tržištu rada.

20160310_150010[1]

20160310_144905[1]

-Laboratorije studentima omogućavaju da dođu do odgovarajućih saznanja i prakse u određenim oblastima fizike i hemije. Ovaj sada reprezentativni i moderno opremeljen aneks zgrade fakulteta stajao je više od 20 godina neiskorišćen. Zahvaljujem se kompaniji NIS koja je prepoznala našu strategiju razvoja i  na sve načine podržala i ovaj i druge programe  – rekao je dekan Tehničkog fakulteta prof dr Pavlović, ujedno se zahvalivši i svim pokrajinskim i lokalnim strukturama koje su učestvovale u ovom i drugim projektima razvoja.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh