I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Na Svetski dan zdravlja mališani vrtića „Dečja radost“ učili o zdravoj ishrani (FOTO)

U organizaciji Udruženja Ženska inicijativa „ŽIZ“ i Predškolske ustanove, u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin je povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, održana edukativna i zanimljiva radionica za mališane vrtića „Dečja radost“.

Cilj obeležavanja Svetskog dana zdravlja jeste da se pre svega najmlađima ukaže na značaj zdravih stilova života i prevenciju faktora rizika za nastanak najčešćih zdravstvenih problema.

Fordomanija

Na početku radionice, mališani vrtića su se zahvaljujući stručnom saradniku Crvenog krsta Zrenjanin, Borisu Vojinovu, upoznali sa osnovnim princima ove humanitarne organizacije, nakon čega je nutricionista i dijetetičar, Maja Jerkov, govorila o piramidi zdrave ishrane i o važnosti unošenja vitamina i minerala u naš organizam.

Najmlađi su uz pomoć azbuke, zajedno sa vaspitačicama i predsednicom Udruženja „ŽIZ“, Marijanom Mišić Andrić, mogla da se bliže upoznaju sa voćem, povrćem i zdravim namirnicama, a na kraju radionice deci su podeljene jabuke, mandarine, pomorandže…

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh