I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Na „Sirijadi“ u Boki prikazan sir i proizvodi sa sirom na 100 načina (VIDEO)

Sir sa ruzmarinom, paprikom, sir iz čabrice, neodoljive dimljene kobasice sa kačkavaljem tek su deo bogate i šarene lepeze proizvoda koji su mogli da se vide i probaju na sada već tradicionalnoj „Sirijadi“ u Boki.

Udruženje žena „Banatsk jagnje“ šest godina zaredom organizuje ovu manifestaciju s ciljem ne samo promocije ovih proizvoda i malih gazdinstava već i svog mesta. S istim cilje već nekoliko godina se organizuje i tradicionalno pranje vune na Tamišu i polako i strpljivo se gradi brend „sir od dunja“ poslastice od ovog voća.

Ove godine proizvode je prikazalo sedam udruženja sa teritorije Banata. Pored pomenutih svakojakih varijanti od sira i sa sirom, našli su se na tezgama i razne pogače, kiflice, slatkiši, sok i džem od drenjina od kojeg Udruženje žena „Krajišnik“ takođe nastoji da izgradi brend i mnogi drugi proizvodi. Određeni takmičarski karakter mada bismo mi dodali da je to ipak edukativnog karaktera je tegljenje pita. Predstavnice udruženja za kraj su prikazale kako se „tegli“ i priprema najukusnija pita sa sirom. Kao i uvek rezultat je ostao u drugom planu, jer sve tepsije na kraju su bile prazne.

 

I Taxi Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh