I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Na Sajmu zapošljavanja ponuđeno 209radnih mesta

Devetnaesti Sajam zapošljavanja u Zrenjaninu okupio je 27 poslodavaca koji su ponudili 209 slobodnih radnih mesta.

sajam-zaposljavanje

Neposredno pred početak sajma, medijima su se obratili direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje – filijale Zrenjanin Tatjana Mijatović, zamenik generalnog direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Dragan Sikimić, direktor pokrajinske službe za zapošljavanje Nebojša Kukić i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

Oni su podsetili da su u toku republički i pokrajinski konkursi za zapošljavanja koji su pre svega usmereni na teško zapošljive kategorije – mlada lica bez iskustva, lica iznad 50 godina starosti i osobe sa invaliditetom.

PerSu marketi

– Ove godine imamo 2,8 milijarde dinara namenjenih aktivnim merama zapošljavanja i to su značajna finansijska sredstva. Većina mera je usmerena na to da poslodavcima olakša poslovanje sa ciljem da zaposle još ljudi sa evidencije, ali su mere istovremeno usmerene i na kategorije lica koja se teško zapošljavaju, rekao je Sikimić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

On je dodao da saradnja Nacionalne službe za zapošljavanje, lokalne samouprave i poslodavaca rezultira kreiranjem realnih radnih mesta.

sajam-zaposljavanje-1

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac najavio je za jun konkurs za javne radove.

– Akcionim planom zapošljavanja grada Zrenjanina za 2015. godinu predviđeno je 18 miliona dinara od kojih je 15,7 usmereno na stručnu praksu, a preostalih 2,3 miliona predviđeno je za javne radove. Od 2012. godine kroz nove investicije u 28 u Zrenjaninu zaposleno je 1605 lica, a na osnovu ugovora koji su sada potpisani sa investitorima koji su počeli, ili će započeti izgradnju pogona, planirano je zapošljavanje 1.690 lica, rekao je Santovac i najavio da se u toku sledeće nedelje očekuje potpisivanje novih ugovora sa investitorima.

sajam-zaposljavanje-2

Pokrajina je za mere zapošljavanja u 2015. godini izdvojila 526 miliona dinara, a nezaposlena lica se i sada mogu prijaviti na javne pozive za samozapošljavanje, novo zapošljavanje, stručnu praksu i javne radove.

– Planira se da kroz ove konkurse zaposlimo oko 3500. Prema zvaničnim podacima od kraja marta, na evidenciji ima oko 24000 manje nezaposlenih, od kojih je oko 12000 iz Vojvodine, rekao je direktor pokrajinske službe za zapošljavanje Nebojša Kukić.

Na današnjem sajmu radnike su tražile kompanije Dijamant, Fulgar, Drekslmajer, Gomex ali i mala i srednja preduzeća. 

Traženi su trgovci, konobari, prezenteri, pravnici, profesori stranih jezika, agenti životnog osiguranja, diplomirani ekonomisti, konobari, kuvari i ostali.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh