I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Na Republičkom takmičenju u šahu za decu – više od 800 učesnika

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ ovog vikenda je domaćin dvodnevnog Republičkog takmičenja u šahu. Šahovski savez je, zahvaljući dobrim rezultatima koje je škola pokazala u prethodnim godinama, prilikom organizacije Opštinskog i Okružnog takmičenja, odlučio da se i takmičenje na nivou države održi ovde.

Ovom prilikom oboren je rekord u broju takmičara koji učestvuju. Uprava škole i učenici ugostili su preko hiljadu đaka, roditelja, nastavnika, sudija.

„Nema lepšeg prizora od onog kada se organizuje jedno ovakvo takmičenje i kada na jednom mestu vidite preko 800 učesnika. Ovo nam daje jasnu sliku da naš šah, uprkos svim problemima koje imamo, ipak ima budućnost. Danas je Šahovski savez ponosan. Naš zadatak je da napravimo dovoljno veliku bazu, iz koje će tokom godina narasti naši budući šampioni. Iz godine u godinu, imamo sve veći broj učesnika u šahovskim takmičenjima na svim nivoima, a danas smo oborili rekord po broju učesnika. Ovde su deca iz cele Srbije, koja će danas iskoristiti priliku da pokažu svoje talente, i sve ono što su do sad naučili“ – izjavio je potpredsednik Šahovskog saveza Srbije, Saša Adamović.

I Taxi Zrenjanin

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ po prvi put organizuje Republičko takmičenje koje se odvija po Švajcarskom sistemu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Ove godine smo dobili čast da učestvujemo u ovako velikom poduhvatu, i organizujemo takmičenje na nivou države. U prethodnom periodu stekli smo iskustvo, i drago nam je što nam je Šahovski savez ukazao poverenje da se oprobamo i na ovom nivou. Imamo 850 prijavljenih učenika od prvog do osmog razreda, sa teritorije cele Srbije, što je zaista veliki uspeh za početak. Iskreno se nadam da smo dobri domaćini, i da ćemo biti jako dobri organizatori, i da će svi koji su došli iz različizih krajeva Srbije poneti jako lepe utiske o našem gradu, našoj školi, i o nama samima.“ – istakla je direktorka Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ Ivana Bošnjak.

Među prvim pobednicima mečeva, posle samo destak minuta, našao se sedmogodišnji Viktor Vujnović iz Sombora. Šahom se bavi godinu dana, naporno je vežbao i spremao se, a nada se prvom mestu, iako mu je ovo prvo ozbiljno takmičenje. Svojim drugarima je poručio da je lepo baviti se šahom, i da mu se pridruže u ovoj igri.

Viktor Vujnović

Podršku ovom značajnom događaju pružio je Grad Zrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh