I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Na redu je obnova biste Uroša Predića u Aleji velikana

Realizacija projekta „Edukacija dece kroz rekonstrukciju spomeničkog kompleksa Aleja velikana“ započetog 2015. godine, predviđena je tako da traje više godina i ima 15 faza.

Do sada su završene dve faze, obnovljene su biste Mihajla Pupina i Slobodana Bursaća. Prema daljem planu, na redu je obnova biste Uroša Predića, koja je ukradena pre 10 godina.

-Već sam uveliko počeo da radim na projektu obnavljanja biste Uroša Predića, i pripremam potreban materijal. Veliku podršku i snagu su mi dali svi oni koji su do sada učestvovali u projektu. Posebno mesto zauzimaju deca iz Predškolske ustanove Zrenjanin. Za ovu fazu potrebna je još veća akcija, koja će obuhvatiti uključivanje više učesnika. U sklopu akcije za obnovu biste Uroša Predića, radiće se na intezivnijoj saradnji sa vaspitačima i roditeljima, institucijama, a krajnji cilj biće prikupljanje sredstava za livenje nove biste, i negovanje kulturnog nasleđa. Ovaj projekat zahteva angažovanje institucija koje su orijentisane i nadležne na ovom polju. Rad sa decom je veoma bitan i inspiriativan. Na ovaj način ih već od ranog doba uključujemo u aktivnosti zajednice, i samim tim i oni, tako mali, dobijaju na važnosti. Važno je kod dece razvijati brigu o sopstvenom okruženju. Rad na projektu ih podstiče na kreativno rešavanje problema, ali i izgrađivanje stava o očuvanju okoline, kaže za portal I love Zrenjanin profesor mr Miloš Vasiljević.

PerSu marketi

Projekat obnove biste Uroša Predića zahtevaće mnogo više angažovanja. Pored ponovnog izlivanja biste, biće potrebno i ispravljanje postamenta, koji se iz nepoznatih razloga poslednjih godina nakrivio.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh