I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

Na proleće izgradnja socijalnih stanova u Zrenjaninu

U Zrenjaninu će na proleće početi realizacija veoma značajnih projekata koji su u prvom redu namenjeni socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Javno preduzeće „Gradska stambena agencija“ u Zrenjaninu, krajem decembra 2012. godine potpisalo je sa Republičkom agencijom za stanovanje ugovor o izgradnji kuća za socijalno ugroženi sloj stanovništva – lica sa invaliditetom, lica koja imaju preko 65 godina starosti, višečlana domaćinstva mladnih bračnih parova, deca bez roditeljskog staranja i samohrani roditelji.

Gradnja stanova

Ugovor se odnosi na izgradnju 10 kuća, ukupne površine 420 kvadrata u ulici Franje Kruza u Zrenjaninu. Sredstva u ukupnom iznosu od 40 miliona dinara za izgradnju pomenutih objekata obezbedili su jednim delom Republička agencija za stanovanje, 27 miliona dinara, a drugim delom Grad Zrenjanin koji će učestvovati sa 13 miliona dinara. Prema rečima Jovane Ljiljak, direktorke JP „Gradska stambena agencija“, početak izgradnje se planira na proleće, a u zavisnosti od dinamike, radovi će biti završeni krajem ove, ili početkom 2014. godine. U zavisnosti od sredstava, u narednom periodu se planira i realizacija potencijalnih projekata za rome i izbeglice, u koje će biti uključeno JP „Gradska stambena agencija“.

NekretninaDrugi, veoma značajan projekat čija se realizacija uskoro očekuje jeste izgradnja stanova za socijalno stanovanje. Ovaj projekat takođe sprovodi JP „Gradska stambena agencija“ u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva i urbanizma, Razvojnom bankom Saveta Evrope i Gradom Zrenjaninom. U oviru njega biće izgrađeno 100 stanova, prosečne veličine od oko 55 kvadrata , namenjenih najugroženijim društvenim grupama.

PerSu marketi

Prema rečima Jovane Ljiljak, radovi na izgradnji pomenutih socijalnih stanova otpočeće u aprilu ove godine, a gradiće se na dve lokacije u Zrenjaninu. Prva lokacija je u Pančevačkoj ulici gde se planira izgradnja 70 stanova od kojih će 40 biti na prodaju a 30 za davanje u zakup. Druga lokacija je u ulici Žarka Zrenjanina na kojoj će biti izgrađeno 30 stanova za prodaju. Ove lokacije su, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, već opremljene primarnom infrastrukturom i spremne su za početak gradnje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh