I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Na Peskari prikazane vežbe u slučaju vanrednih situacija

Na kupalištu „Peskara“ u Zrenjaninu je održana  vežba jedinice Civilne zaštite opšte namene pod nazivom „Peskara 2019“.

Uz pripadnika Civilne zaštite u vežbi su učestvovale  vatrogasne jedinice, Crveni krst, Javna preduzeća, pripadnici Vojske Srbije, Sektor za vanredne situacije kao i radio amateri. Svaka od službi prikazala je određene tehnike koje se primenjuju u vanrednim situacijama, kao što je gašenje požara, pružanje prve pomoći i slično. Između ostalog prikazana je evakuacija  kao i priprema i izrada osnovnih nasipa od džakova sa peskom.

Kao najvažnija stavka je istaknuta koordinacija i pravovremeno reagovanje svih službi. Na vežbi su učestvovali predstavnici 15 opština ili gradova, a ovom prilikom prikazane su i  mogućnosti integrisanog reagovanja, jer pojedinačno lokalne samouprave nemaju svu opremu.

Fordomanija

Jedinica Civilne zaštite opšte namene Grada Zrenjanina tehnički je opremljena zahvaljujući projektu prekogranične saradnje sa Rumunijom pored ostale opreme i agregatima, elektropumpama.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

Saradnja se može realizovati i formiranjem organizacije slivova. Zasad funkcionišu ili su u formiranju sliv Zapadne Morave, kolubarski, drinski i sliv banatskih vodotoka. Područje oko Zrenjanina je najgušće rečno čvorište u Evropi, jer se u krugu od 30 kilometara nalaze Dunav, Tisa, Tamiš, Begej i Kanal DTD, a za poslednjih 50 godina četiri puta je bilo ugroženo ili poplavljeno – rečeno je tokom ove vežbe.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh