I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Na Međunarodnom festivalu folklora „Lala“ prvi put gosti iz Kanade

Međunarodni festival folklora „Lala“ održava se ove godine 16. put u sklopu manifestacije Dani piva. Na festivalu učestvuju kulturno – umetnička društva, iz drugih gradova i zemalja iz okruženja. Ove godine prvi put je u naš grad doputovalo i kulturno – umetničko društvo iz Kanade.

Najava festivala je kao i prethodnih godina bila u vidu defilea kroz grad, koji su folklorni igrači krasili raznolikim nošnjama, predstavljajući tako zemlje iz kojih dolaze.

Ovaj tradicionalni događaj otvoren je pesmama i igrama iz Banata koje su izveli domaćini iz Kulturno – umetničkog društva „Pionir“.

Fordomanija

„Festival se i ove godine održava zahvaljući saradnji sa Kulturnim centrom i Turističkom organizacijom grada Zrenjanina. Naši gosti ove godine su, kao što i sami vidite, naši stari prijatelji iz Slovačke i Rumunije, a prvi put imamo priliku da ugostimo folklorni ansambl Kanade. U pitanju su naši Srbi koji žive tamo, i koji neguju našu tradiciju kroz folklor. Pored njih, tu su i predstavnici renomiranog kulturnog društva iz Kostolca, sa kojima sarađujemo i družimo se duže od 30 godina. Nam je drago što su svi oni došli ovde da pomognu, da se predstave našoj publici i da učine da naš festival dugo traje. Ove godine imamo oko 170 učesnika, iz 14 kulturno – umetničkih društva. Večeras će nastupiti četiri društva, sutra i prekosutra po tri, a u nedelju četiri društva“, rekao nam Radovan Moldovan, predsednik KUD „Pionir“ i organizator festivala „Lala“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Festival je počeo sinoć i trajaće do 2. septembra.

  • Divider

  • Divider
Na vrh