I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Na Međunarodnoj izložbi pudli na Tiganjici prikazana 52 psa (VIDEO)

U organizaciji Kinološkog saveza Srbije i BKD na terenima Etno sela Tiganjica nadomak Zrenjanina organizovana je međunarodna izložba pasa rase pudle.

Prikazano su 52 psa, uzgajivača iz gotovo svih krajeva Evrope kao i Srbije. Izložbu je sudila međunarodni sudija iz Estonije Inga Šil koja je izrazila zadovoljstvo prikazanim kvalitetom pasa koje su odgajivači ovom prilikom doveli na izložbu.

Izložba je inače veoma cenjena i veoma visoko kotira o čemu svedoči prisustvo odgajivača sa prostora cele bivše SFRJ i širokog spektra zemalja i zapadne i istočne Evrope.

Fordomanija

– Pudle su u Srbiji jedna od najomiljenijih rasa. To je pas za pratnju i razonodu i ljudi ih tako i doživljavaju ali oni su i na skali inteligencije na drugom mestu u psećem svetu jer mogu da upamte 2000 reči. Priznaćete nekada ni u našoj dnevnoj komunikaciji ne koristimo toliko reči – kaže Štefica Lazić direktorka izložbe.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

– Nama kao laicima svaka pudla je slatka i simpatična. Vi kao stručnjaci vidite te male detalje koji ih razlikuju i po kojima se ocenjuju, koji bi bio vaš savet odgajivačima kao da uspeju i gde najčešće greše? – Naš savet svim odgajivačima je da krenu polako i na „mala vrata“.

Jedna pobeda ne znači mnogo ali i kad se ne pobedi ni to ne znači mnogo. Potreban je dugotrajan i kontinuirani rad, mnogo odricanja i naravno kao i za svaku delatnost mnogo ljubavi da bi se uspelo – kaže Dragana Bujišić Vasiljević jedna od odgajivača pasa ove rase.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh