I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Na kvoteru kroz banatsku ravnicu

Konjički klub Kvoter iz Zrenjanina je osnovao naš sugrađanin Željko Malušić, a članovi ovog kluba se takmiče u daljinskom ili „endurance“ jahanje (endurance). Daljinsko jahanje je jedna od osam disciplina konjičkog sporta Međunarodne konjičke federacije u kojoj se održavaju svetski, evropski i regionalni Šampionati. Takmičenja se odvijaju na atraktivnim lokacijama, na distancama od 40 km do 160 km.

rsz_zeljko_malusic_i_goran_fijat

Daljinsko jahanje: Željko Malušić (desno) na Fruškoj gori

– Takmičenja se odvijaju u više etapa pri čemu Veterinarska komisija i Sudijski kolegijum vode računa da puls konja ne pređe određenu granicu pre početka svake etape. Pobednik je jahač koji na svom konju za najkraće vreme pređe stazu i čiji konj prođe veterinarske inspekcije propisane pravilima. Od svih učesnika takmičenja se očekuje da prihvate da dobrobit konja mora biti iznad svih zahteva uzgajivača, trenera, jahača, vlasnika i  organizatora  – ističe Malušić.

I Taxi Zrenjanin

Konjički klub Kvoter se zove po američkom kvoter  konju (na engleskom: quarter), koji se uzgaja se za trke na kratkim i ravnim stazama i najbrži je konj na svetu. Bez zaleta može za 20 sekundi da pretrči stazu dugu četvrt milje (415 metara). Quarter – konj uzgaja se više od 300 godina. Od kada je osnovano udruženje  za uzgoj quarter – konja, on je postao jedan od najčešćih trkačkih konja u svetu. U njegov uzgojni registar upisano je više od milion konja. Pored kvotera, Malušić je nabavio i arapske konje, kao i lipicanere.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Još od detinjstva imam veliku ljubav prema konjima i osnivanje kluba je praktično ispunjenje mog dečačkog sna. Takmičenje u daljinskom jahanju me ispunjava, posebno zbog humanog odnosa prema konjima. To je ujedno i najbolji način da upoznate svu lepotu banatske ravnice  – dodaje Malušić.

 

Otkup gvožđa
Kremanska voda
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh